FOTO Ovogodišnja ”Mijoljska potkova” privukla rekordan broj posjetitelja

U organizaciji Konjičke udruge “Mijoljska potkova” Gornje Predrijevo, a pod pokroviteljstvom Općine Sopje i Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije, danas (nedjelja) je u Gornjem Prijedrijevu održana 9. Mijoljska potkova.

Blagdan Miholja, koji se u Gornjem Predrijevu slavi prvu nedjelju poslije 29. rujna, već se tradicionalno obilježava konjičkom manifestacijom Mijoljska potkova. Tako su ove godine, nakon što je spojanski župnik Augustin Tašić blagoslovio priredbu i sve sudionike na hipodromu “Majda”, održavanje manifestacije pozdravili načelnik Općine Sopje Berislav Androš i predsjednik Županijske skupštine Virovitičko-podravske županije Miran Janečić, a njezin početak označio je predsjednik Konjičke udruge Antun Puškarić. Tada je uslijedio mimohod zaprežnih kola i jahača kroz mjesto te predstavljanje zaprega i konja na hipodromu.

IMG 6648

Na hipodromu “Majda” potom su održana konjička natjecanja u dvije kategorije “Western jahanje” i “Galop utrka”.

U kategoriji “Western jahanje” natjecalo se 16 natjecatelja. Treće mjesto osvojio je Denis Knežević iz Konjogojske udruge Valpovštine i njegova kobila Arisa pasmine lipicanac. Drugo mjesto zauzeo je Nikola Komljenović iz Bankovaca i njegov konj Garo pasmine hrvatski toplokrvnjak, dok je prvo mjesto osvojila Sandra Vrkić na konju Sultan pasmine hrvatski toplokrvnjak vlasnika Nikole Komljenovića iz Bankovaca.

U kategoriji “Galop utrka” natjecao se 21 natjecatelj. Treće mjesto osvojio je Boro Lučenčić iz Valpova koji je ujedno bio i najstariji natjecatelj, te ovim mjestom proslavio današnji 66. rođendan, a nastupio je na kobili Mia pasmine holstein vlasnika Marina Mandića iz Konjogojske udruge Valpovštine. Drugo mjesto pripalo je Saši Vojtuleku i njegovom lipicanacu Aronu iz Konjogojske udruge Bučje Gorjansko. Prvo je mjesto osvojio Marko Kolar iz Valpova i njegova kobila Zara pasmine šagi arap iz Konjičke udruge Nard.
IMG 6581

Medalje i pehare najboljima uručili su načelnik Općine Sopje Berislav Androš i predsjednik Konjičke udruge “Mijoljska potkova” Gornje Predrijevo Antun Puškarić.

Po riječima organizatora, ovogodišnja “Mijoljska potkova” bila je najposjećenija od početka održavanja manifestacije 2009. godine. (www.icv.hr, adf; foto: D. Fišli)
[g-gallery gid=”482529″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content