FOTO Počeleo je asfaltiranje ceste prema Jankovcu i već ove zime do bisera Slavonije moći će se asfaltiranom cestom

- PROMO -

Prema obavijesti Županijske uprave za ceste, privremeno se zatvara javna cesta ŽC 4253, točnije do 8. listopada, na dionici od naselja Slatinski Drenovac – Planinarski dom Jankovac – granica Virovitičko-podravske županije zbog rekonstrukcije navedene javne ceste. Za vrijeme privremene zabrane promet će biti omogućen od strane Požeško-slavonske županije i to od naselja Velike do Planinarskog doma Jankovac. Privremena regulacija prometa trajat će svaki radni dan od 8 do 15 sati.

Naime, počelo je asfaltiranje navedene dionice i već ove zime do Jankovca će se moći asfaltiranom cestom. Istina, bit će postavljen „prvi sloj“, no i to će put do bisera Slavonije značajno ubrzati.

Obišli smo radove na navedenoj dionici, a postavljanje asfaltnog sloja počelo je u srijedu, 5. rujna. Prvog dana radnici su postavili oko 600 metara. Podsjetimo, potpredsjednik Vlade RH i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić označio je početak radova na rekonstrukciji ceste od Slatinskog Drenovca prema Jankovcu te granici Virovitičko-podravske i Požeško-slavonske županije. Vrijednost radova rekonstrukcije dionice ceste od Slatinskog Drenovca preko Jankovca do granice Virovitičko-podravske i Požeško-slavonske županije iznosi 19.312.466,25 kuna.

igor cesta 1 e1536176870825
Foto: K. Toplak

– Asfaltiranjem ove ceste, značajno će se povećati broj dolazaka turista i na Jankovac, u sam Park prirode Papuk, ali i cijelu Virovitičko-podravsku te Požeško-slavonsku županiju, jer će turističke destinacije na ovom području biti puno dostupnije i to, kako vidimo, već od ove zime. Ovim projektom doprinijet će se razvoju ovog dijela Hrvatske i Virovitičko-podravske županije – podcrtao je virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

Ukupna duljina ceste koja će se asfaltirati je 9,1 kilometar a njena širina će biti 5 metara od Slatinskog Drenovca do Jankovca te 4,5 metara od Jankovca do granice Virovitičko-podravske i Požeško-slavonske županije. Park prirode Papuk je prijavitelj projekta, a partner je Županijska uprava za ceste Virovitičko-podravske županije. To je do sada najveći projektni prijedlog odobren u ovom dijelu Hrvatske. Studiju izvodljivosti i prijavnu dokumentaciju izradila je VIDRA agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije… Izvođači radova su zajednica ponuditelja Osijek Koteks i Gravia Osijek. (www.vpz.hr)

[g-gallery gid=”477895″]

Povezane vijesti

Skip to content