FOTO Počeleo je asfaltiranje ceste prema Jankovcu i već ove zime do bisera Slavonije moći će se asfaltiranom cestom

Prema obavijesti Županijske uprave za ceste, privremeno se zatvara javna cesta ŽC 4253, točnije do 8. listopada, na dionici od naselja Slatinski Drenovac – Planinarski dom Jankovac – granica Virovitičko-podravske županije zbog rekonstrukcije navedene javne ceste. Za vrijeme privremene zabrane promet će biti omogućen od strane Požeško-slavonske županije i to od naselja Velike do Planinarskog doma Jankovac. Privremena regulacija prometa trajat će svaki radni dan od 8 do 15 sati.

Naime, počelo je asfaltiranje navedene dionice i već ove zime do Jankovca će se moći asfaltiranom cestom. Istina, bit će postavljen „prvi sloj“, no i to će put do bisera Slavonije značajno ubrzati.

Obišli smo radove na navedenoj dionici, a postavljanje asfaltnog sloja počelo je u srijedu, 5. rujna. Prvog dana radnici su postavili oko 600 metara. Podsjetimo, potpredsjednik Vlade RH i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić označio je početak radova na rekonstrukciji ceste od Slatinskog Drenovca prema Jankovcu te granici Virovitičko-podravske i Požeško-slavonske županije. Vrijednost radova rekonstrukcije dionice ceste od Slatinskog Drenovca preko Jankovca do granice Virovitičko-podravske i Požeško-slavonske županije iznosi 19.312.466,25 kuna.

igor cesta 1 e1536176870825
Foto: K. Toplak

– Asfaltiranjem ove ceste, značajno će se povećati broj dolazaka turista i na Jankovac, u sam Park prirode Papuk, ali i cijelu Virovitičko-podravsku te Požeško-slavonsku županiju, jer će turističke destinacije na ovom području biti puno dostupnije i to, kako vidimo, već od ove zime. Ovim projektom doprinijet će se razvoju ovog dijela Hrvatske i Virovitičko-podravske županije – podcrtao je virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

Ukupna duljina ceste koja će se asfaltirati je 9,1 kilometar a njena širina će biti 5 metara od Slatinskog Drenovca do Jankovca te 4,5 metara od Jankovca do granice Virovitičko-podravske i Požeško-slavonske županije. Park prirode Papuk je prijavitelj projekta, a partner je Županijska uprava za ceste Virovitičko-podravske županije. To je do sada najveći projektni prijedlog odobren u ovom dijelu Hrvatske. Studiju izvodljivosti i prijavnu dokumentaciju izradila je VIDRA agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije… Izvođači radova su zajednica ponuditelja Osijek Koteks i Gravia Osijek. (www.vpz.hr)

[g-gallery gid=”477895″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content