FOTO U tijeku radovi na obnovi ceste Suhopolje-Lipovac: Šira cesta, novi nogostup i biciklističke staze

U tijeku su radovi na obnovi ceste Suhopolje – Lipovac kojima će se osigurati bolji uvjeti za sve sudionike u prometu, posebice mještane koji svakodnevno koriste tu dionicu. Riječ je o cesti koja je posebno stradala prilikom izgradnje obilaznice, a obnova uključuje proširenje ceste, postavljanje nogostupa i biciklističke staze. Vrijednost radova iznosi 16,3 milijuna kuna.

Prema riječima zamjenika župana virovitičko-podravskog Marija Klementa, prvenstveni je cilj nastavak gradnje brze ceste od Suhopolja prema Slatini tako da sav “kamionski” promet ostane na obilaznici. Projektna dokumentacija za te radove uvrštena je u ovogodišnji plan nabave te je samo ove godine za nju osigurano 12,8 milijuna kuna.

Načelnik općine Suhopolje Siniša Horvat istaknuo je kako je rekonstrukcija ove prometnice bila nužna.

– Prometnica nije mogla podnijeti teretni promet koji se u ovom kratkom vremenskom razdoblju preusmjerio na nju. Iskreno se nadamo da će u što kraćem mogućem roku sav teretni promet biti izmješten iz Suhopolja projektom obilaznice, najiščekivanijim projektom u sljedećem razdoblju. Vjerujem u razumijevanje i sluh nadležnih državnih tijela i ustanova – rekao je načelnik općine Siniša Horvat dodajući kako će rekonstrukcija ceste Suhopolje-Lipovac te izgradnja nogostupa i biciklističke staze biti od velikog značaja za mještane.

– Rekonstrukcijom prometnice dobit ćemo, prvenstveno, prijeko potrebnu sigurnost za naše sumještane jer imamo prilike svjedočiti novoizgrađenim kućama u ulici Matije Gupca koje još nije dosegnula mreža nogostupa. Najvažnija briga su nam upravo najmlađi sumještani i njihova sigurnost – ističe načelnik. (www.icv.hr, ml; foto: B. Sokele)

[g-gallery gid=”479566″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content