NOGOMETNA LOPTA ZA DOBRA DJELA Djelatnici PP Virovitica darivali “Brliće” u Područnoj školi Rezovac

Početkom prošle školske godine kontakt policajci Policijske postaje Virovitica pokrenuli su u suradnji s tvrtkom Flora Vtc i osnovnim školama humanitarnu akciju prikupljanja plastičnih čepova, u koju su se uključili i učenici virovitičke Osnovne škole Ivane Brlić – Mažuranić.

Cilj akcije je sakupljene čepove predati Flori Vtc koja ih potom prodaje na tržištu, a novac od prodaje, prema zajedničkom dogovoru ide najpotrebitijim sugrađanima.

Akcija je još uvijek u tijeku, a po broju sakupljenih čepova, na kraju prošle školske godine istaknuli su se učenici 1. c razreda matične Osnovne škole s učiteljicom Snježanom Hađija te učenici trećih razreda Područne škole Rezovac s učiteljicom Biljanom Mikac.

IMG 6017 Custom

U 1.c razredu matične OŠ IBM 18 učenika prikupilo je čak 25.093 čepova, dok su učenici trećih razreda u Rezovcu prikupili 15.217 čepova.

Kontakt policajci Policijske postaje Virovitica danas (petak) su ponovno posjetili Područnu školu Rezovac ali ovoga puta nisu došli po čepove već su pripremili iznenađenje za mališane. Kao nagradu za preko 15 tisuća skupljenih čepova, ali i motiv za daljnje skupljanje uručili su djeci poklon, nogometnu loptu koja je u razredu izazvala veliko oduševljenje.

IMG 8341 Custom

Ivica Blažević, policijski službenik za prevenciju Policijske postaje Virovitica naglasio je kako je riječ o malom znaku pažnje, prigodnom poklonu za djecu kako bi nastavila i dalje marljivo skupljati čepove u ovoj hvale vrijednoj akciji koja je pokazala da su naši najmlađi zainteresirani za pomaganje osobama i obiteljima u potrebi.

IMG 8331 Custom

Ravnatelj škole Ivica Tomljanović pohvalio je učenike i zahvalio se djelatnicima policije na prigodnom poklonu te naglasio kako je njihov dolazak u školu, u sklopu ovakvih akcija vrlo bitan, kako bi učenici stvorili pozitivnu sliku o policiji.

(www.icv.hr, ts, zc, foto: T. Szabo i Z. Ciprijanović)

IMG 8333 Custom IMG 8336 Custom

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content