SVEČANA SJEDNICA Zdenci su mala, ali hrabra općina koja se bori za svakog svog mještana

U kino dvorani u Zdencima održana je svečana sjednica općinskog Vijeća u povodu Dana općine i blagdana svetoga Mihaela. Sjednici su nazočili saborska zastupnica i gradonačelnica orahovice Ana-Marija Petin, župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović sa zamjenicima, predstojnica ureda državne uprave VPŽ Sanja Bošnjak i mnogi drugi. Svečanost je otvorila predsjednica općinskog Vijeća Zdenci Marija Dedaj, a potom je o projektima Općine u prošlosti, sadašnjosti i budućnosti govorio načelnik Općine Tomislav Durmić.

-Mogu reći da se puno napravilo i to uspješno. Riješili smo neke probleme mještana koji godinama nisu rješavani, a tu prije svega mislim na imovinsko-pravne odnose. Realizirali smo još niz važnih projekata uz potporu naših hrvatskih ministarstava i moram se za iste zahvaliti ministru Tomislavu Tolušiću, saborskom zastupniku Josipu Đakiću i županu Igoru Androviću na velikoj pomoći. Pripremamo još niz projekata u svim granama, trudimo se pomoći gdje i koliko možemo. Tako su nam prošla i tri velika projekta pri Ministarstvu regionalnog razvoja, a to je izgradnja dječjeg igrališta, obnova prostorija NK Sloga u Zdencima i pješačkih staza u Bankovcima, a na natječaju Ministarstva graditeljstva prošao nam je projekt izgradnje pješačkih staza u Donjem Predrijevu. Ovo su samo veći projekti, a još je tu niz manjih, ali jednako tako važnih projekata koje smo prijavili ili ćemo uskoro prijaviti na odgovarajuće natječaje – rekao je između ostalog Durmić.

2509danopcinezdenci 2

Nazočnima se potom obratio župan Igor Andrović.
-Nije danas lako biti načelnikom bilo koje općine u Hrvatskoj pa tako niti u Zdencima, ali moram čestitati Tomislavu Durmiću koji je svojim ogromnim radom i trudom realizirao mnoge vrijedne projekte i pripremio nove. Županija će naravno, i nadalje pomagati koliko god mogla, bit ćemo produžena ruka za sve potrebe, za sve natječaje i ministarstava i fondova EU-a, a isto tako na raspolaganju će biti i naša županijska Razvojna agencija VIDRA – rekao je župan Andrović.
Na kraju je sve nazočne pozdravila i saborska zastupnica i gradonačelnica Orahovice Ana-Marija Petin, a potom su načelnik Durmić i predsjednica vijeća Dedaj uručili priznanja zaslužnim pojedincima.

Zahvalnicu za posebnu brigu i skrb o starim osobama dobila je Vidica Kovačević, za brigu o braniteljima i promicanje istine o Domovinskom ratu zahvalnicu je dobio Mirko Horvatin, a Zlatni grb općine za poseban doprinos u kulturi te povodom 40 godina rada, dobilo je Kulturno-umjetničko-društvo Zdenac Zdenci. U ime nagrađenih zahvalila se predsjednica KUD-a Zdenac Anica Kubica. Općina Zdenci kako su potvrdili nazočni, mala je općina, ali svakako hrabra i zdušno se bori za svakog svoga mještana. (www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content