U petak, 14. rujna održana je druga ovogodišnja Zelena čistka na području općine Pitomača

U petak, 14. rujna održana je druga ovogodišnja Zelena čistka na području općine Pitomača. Brojni volonteri okupili su se sa zajedničkim ciljem, učiniti naš okoliš čišćim i ljepšim.

U akciji su sudjelovali: Dječji vrtić ˝Potočnica˝, Udruga žena ˝Dinjevac˝ kojoj su se pridružili učenici i učiteljice područne škole toga mjesta, Udruga žena ˝V. Črešnjevica˝, Udruga žena ˝Guščarice˝ Grabrovnica, Čuvarice kulturne baštine Kladare, Udruga umirovljenika općine Pitomača.

Zelena čistka dio je globalnog pokreta Let’s do it! koji okuplja aktivne građane i organizacije u najvećem volonterskom projektu u povijesti čovječanstva. Cilj je u jednom danu ukloniti što veće količine ilegalno odloženog otpada.

Akcija svake godine postiže sve bolje rezultate. U Hrvatskoj se provodi već šestu godinu za redom u koordinaciji Udruge Žmergo, a sudjeluju i gotovo sve zemlje regije (Slovenija, Crna Gora, Makedonija, Bosna i Hercegovina, Rumunjska, Bugarska, Austrija, Mađarska, Albanija, Grčka…). Rezultati su impresivni, te su najbolji poticaj za to da se potrudimo kako bi ove godine bili uspješniji!

Općina Pitomača zahvaljuje svim volonterima koji su se uključili u akciju uz poziv žiteljima općine da se tijekom cijele godine prisjećaju vrijednosti ove akcije kako bi otpada u prirodi bilo što manje. (www.arhiva.pitomaca.hr)
[g-gallery gid=”480227″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content