Udruga hrvatskih branitelja Zdenci organizirala prve memorijalne braniteljske igre

U povodu Dana općine Zdenci, udruga hrvatskih branitelja te općine organizirala je 1. Memorijalne igre branitelja. Igre su započele polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća kod spomen križa na mjesnom groblju. Potom je održano i svečano otvaranje igara kojem su nazočili zamjenik župana VPŽ Darko Žužak, načelnik općine Zdenci Tomislav Durmić, predsjednica općinskog Vijeća Marija Dedaj i mnogi drugi. Sve nazočne u uvodu je pozdravio predsjednik udruge organizatora Miroslav Biro.

-Naša udruga nedavno je osnovana, a glavni cilj je da okupljamo hrvatske branitelje ovoga područja na jednom mjestu, da se zajedno borimo za sva naša prava i pomažemo jedni drugima. Ovim igrama željeli smo upotpuniti naš Dan općine, ali i pokrenuti nešto što se nadamo da će u Zdencima postati tradicija. Hvala Općini i načelniku Durmiću na velikoj podršci, Županiji i dožupanu Žužaku također na pomoći i hvala svim hrvatskim braniteljima koji su se odazvali našem pozivu. Ovo naše natjecanje i druženje organizirali smo pod motom ”Zajedno u ratu-zajedno u miru” – rekao je Biro.

Na natjecanju je sudjelovalo 6 ekipa i to: Udruga hrvatskih branitelja Crnac, HVIDR-a Orahovica, UHBDDR Duga Međa, UHBDR Policijske postaje Orahovica 1990.-1991., udruga specijalne policije Orao Orahovica-Našice te kao gost ekipa djelatnica trgovine Spar Orahovica. U sklopu ove manifestacije, ispred osnovne škole u Zdencima održano je i predstavljanje opreme i vozila kojom se koristila Policijska uprava VPŽ i interventna jedinica policije kroz godine. Tijekom te prezentacije uručili su i nagrade djeci škole za pisane literarne uratke na temu Domovinski rat i hrvatski branitelji.

Sve branitelje i nazočne pozdravio je potom i zamjenik župana VPŽ Darko Žužak.

-Trebamo biti ponosni na one dane kada smo oslobodili i stvorili našu Hrvatsku, a ovi događaji su upravo način na kojih se prisjećamo tih dana i čuvamo ono zajedništvo koje nas je tada krasilo. Vrijeme će proći, povijest će ostati upisana i zato mi koji smo ovdje moramo čuvati tu uspomenu i istinu te ju ovakvim događajima prenositi na mlađe generacije jer žrtva hrvatskih branitelja i borba za našu državu ne smije biti zaboravljena – rekao je Žužak.

Natjecanje je otvorio načelnik općine Zdenci Tomislav Durmić.

-Ovi hrabri i veliki ljudi pokazali su veliko zajedništvo onda kada je to bilo najpotrebnije, u Domovinskom ratu, ali isto tako zajedno moraju djelovati i u miru, a ovakvi događaji su pravi način za to. Hvala svim braniteljima koji su došli u Zdence biti dio ovog natjecanja, a naravno Općina je braniteljima uvijek na raspolaganju za svaki vid pomoći – rekao je Durmić. Natjecalo se u četiri discipline, streljaštvo, mali nogomet, boćanje i bela, bez obzira na konačne pobjednike, zajednički zaključak ovog natjecanja bio je kako su najveći pobjednici hrvatski branitelji. (www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

[g-gallery gid=”481161″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content