VISIT SLAVONIA, SHARE SLAVONIA 12 svjetski poznatih influensera i blogera posjetilo Virovitičko-podravsku županiju i Grad Viroviticu

Hrvatska turistička zajednica organizira drugi nastavak odlično prihvaćene promotivne kampanje „Visit Slavonia, Share Slavonia“. Riječ je o promociji fokusiranoj na blogove i društvene mreže Facebook, Instagram i Twitter.

Slavoniju, njene turističke lokalitete, običaje i delicije od 3. do 8. rujna doživjeti će poznati svjetski blogeri i influenceri iz Njemačke, Poljske, Velike Britanije, Francuske, Makedonije i Hrvatske, dok dvoje blogera dolazi iz Australije i Japana. U provedbi projekta sudjeluju slavonske turističke zajednice te Turistička zajednica grada Zagreba gdje su influenceri započeli svoj boravak u Hrvatskoj.

Virovitičko-podravska županija ugostila je istaknute i utjecajne blogere u ponedjeljak i utorak (3. i 4. rujna), a kroz dva dana, blogeri su, između ostalog, posjetili Jankovac, Noskovačku Dubravu, lokalitet Rupnicu prvi geološki spomenik prirode u Hrvatskoj te u utorak prijepodne Grad Viroviticu gdje su ih ugostili gradonačelnik Ivica Kirin, zamjenik direktorice Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije Josip Mikolčić te direktorica Turističke zajednice grada Virovitice Katarina Đurđević.

U programu „Visit Slavonia, Share Slavonia“ je Sophia Giesecke, sanjarica, globetrotterica, dizajnerica i blogerica. Porijeklom je iz Kine i Vijetnama, a njezin drugi dom je New York gdje je studirala modni dizajn, te joj je jedan od šefova bio i poznati svjetski dizajner Alexander Wang. Njen blog vrlo je čitan u svijetu, inspiracija je mladim djevojkama te nameće nove trendove u putovanjima i modi. U Slavoniju ponovno dolazi Wojciech Tyluś iz Poljske, koji zajedno sa suprugom uređuje blog CroLove, koji je u potpunosti posvećen Hrvatskoj te koji na tjednoj bazi ostvaruje više od 150.000 posjeta. Autori bloga imaju i velik broj fanova na društvenim mrežama gdje promoviraju ono najbolje od Hrvatske koju smatraju svojim drugim domom, a možda i budućom stalnom adresom. Iz Francuske stiže par Arthur i Claire, koji uređuju vrlo popularni blog Les Droners te su vrlo aktivni i na društvenoj mreži Instagram. Ovi simpatični Francuzi za svoj blog i ljubav prema putovanjima kažu da je to postao njihov način života. U kreiranju atraktivnih fotografija i videa, dronom se koristi i japanski bloger Yuya Matsuo, koji je nekoliko puta boravio u Hrvatskoj. Do sada je obišao 27 europskih zemalja, obožava fotografiju, a svoje uratke dijeli s više od 300.000 fanova koji ga prate na društvenim mrežama i njegovom blogu jednostavno nazvanog Yuya Matsuo.

Nakon Virovitičko-podravske, blogeri i influenceri uputit će se prema Požeško-slavonskoj županiji, potom Brodsko-posavskoj, Osječko-baranjskoj te na kraju Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Dodajmo kako će se projekt na društvenim mrežama provoditi pod hashtagom #VisitSlavonia i #ShareSlavonia, a cijelo će putovanje i boravak blogera u Slavoniji biti uživo emitiran na društvenim mrežama HTZ-a. Dodatni promotivni značaj projekta leži u činjenici što su svi blogeri, osim za teme putovanja, specijalizirani i za druge teme poput eno-gastronomije, kulture, mode ili fotografije. (htz.hr, virovitica.hr)

[g-gallery gid=”477721″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content