Za hrvatske branitelje u Slatini održana radionica ”Životni cilj i kako ga ostvariti”

Radionica “Životni cilj i kako ga ostvariti”, koju je organizirala Zajednica udruga i članova HVIDR-e Virovitičko-podravske županije, održana je danas (subota) u Hrvatskom domu u Slatini. Radionicu, organiziranu s ciljem poboljšanja psihosocijalne pomoći kod hrvatskih ratnih vojnih invalida i ostalih hrvatskih branitelja, vodila je prim. mr. sc. Elvira Koić dr. med.

Na početku radionice sve nazočne pozdravio je predsjednik Zajednice udruga i članova HVIDR-e VPŽ i predsjednik Odbora za hrvatske branitelje VPŽ Mato Bubaš zahvalivši im se na dolasku.

42758766 535385646889941 3173166780822585344 n

Tijekom radionice dr. Elvira Koić hrvatskim braniteljima je uputila riječi ohrabrenja i zahvale za sve ono što su učinili kako bi mi danas bili ovdje. Kako je rekla, da bi se čovjek osjećao sretno i ispunjeno, potrebno ga je s vremena na vrijeme podsjetiti na ono što je dobro napravio u životu, aludirajući na učestvovanje u stvaranju neovisne Hrvatske države.

Sudionicima radionice još su se obratili predsjednik predsjednik Udruge HVIDR-a Slatina i predsjednik Odbora za hrvatske branitelje grada Slatine Ilija Nikolić kao predstavnik Grada Slatine, članica Stručnog tima Centra za psihosocijalnu pomoć Virovitičko-podravske županije pri Ministarstvu hrvatskih branitelja Marija Prokl Bajan i pomoćnik ministra hrvatskih branitelja Nenad Križić koji se tom prigodom zahvalio hrvatskim braniteljima za doprinos u Domovinskom ratu te ih pozvao na zajedništvo i djelovanje kroz udruge.

– Ovo je domovina koju ste vi gradili, sve vas poštujem i podržavam u ostvarivanju prava, ali vas potičem da se više uključite u obilježavanja obljetnica i važnih datuma, jer ako vas nema sve gubi smisao. Pozivam vas da u što većem broju dođete na 10. Hodočašće hrvatskih branitelja, vojske i policije Gospi Voćinskoj 13. prosinca ove godine, kako bi taj dan što veličanstvenije obilježili – rekao je, između ostalog, pomoćnik ministra hrvatskih branitelja Nenad Križić. (www.icv.hr, adf; foto: D. Fišli)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content