ŽUPAN IGOR ANDROVIĆ: “Cilj mi je svoj djeci na području Virovitičko-podravske županije osigurati besplatan vrtić i besplatne udžbenike”

Na početku nove školske godine, virovitičko-podravski župan Igor Andrović se dotaknuo problema iseljavanja i demografskih kretanja.

– Nalazimo se u razdoblju kada smo svjedoci iseljavanja, iako on nije tako jako izražen u našoj županiji kao u ostatku Slavonije. Sve naše snage trebaju biti usmjerene na osiguranje uvjeta da se negativni trendovi zaustave, osiguraju radna mjesta koja će biti dostojno plaćena, a uz to stvore i uvjeti za dostojan život naših građana. Kako bi u budućnosti potaknuli pozitivna demografska kretanja, osobno ću se zalagati za mjere koje će potaknuti pozitivna demografska kretanja, i prvi cilj će mi biti da pokušamo osigurati svoj djeci u županiji besplatne vrtiće i besplatne udžbenike. To su mjere koje utječu direktno na budžet kućanstva i mjere koje mogu prevagnuti da obitelji koji su mislili odseliti ostanu ovdje u našoj županiji – rekao je I. Andrović.

(www.vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content