Do kraja listopada otvoren natječaj za obnovu poljoprivrednog potencijala

Prijave na natječaj za operaciju 5.2.1. „Obnova poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala“ otvorene su do kraja ovog mjeseca. Na raspolaganju je ukupno 50 milijuna kuna za obnovu poljoprivrednog potencijala narušenog elementarnim nepogodama i katastrofalnim događajima, s ciljem održanja poljoprivredne proizvodnje.

Prihvatljivi korisnici su fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika do trenutka podnošenja zahtjeva za potporu, a intenzitet potpore iznosi do 100 posto od ukupnih prihvatljivih troškova projekta. Više o natječaju saznajte ovdje.

– Uz ovu mjeru za obnovu proizvodnog potencijala uništenog elementarnim nepogodama imamo i mjeru 17 kroz koju pokrivamo 70% premije osiguranja, a mjere se mogu kombinirati i jedna ne isključuje drugu. Klima se drastično mijenja, vremenske nepogode su sve češće i razornije, ali pravovremenim osiguranjem proizvodnje štete se mogu uvelike umanjiti. Ove godine imamo dvostruko više premija osiguranja u odnosu na prošlu godinu. Maksimalni iznos godišnje potpore po korisniku je 75.000 eura, a natječaj je otvoren do kraja ove godine. Na raspolaganju je 70 milijuna kuna – izjavio je potpredsjednik Vlade RH i ministar Tomislav Tolušić.

Više o subvencioniranim policama osiguranja saznajte ovdje. (www.mps.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content