FOTO Sportskim igrama hrvatskih branitelja u Slatini obilježen Memorijal “Mirko Vučeta i Tomislav Mikić”

U organizaciji Zajednice udruga i članova HVIDRA-e Virovitičko-podravske županije danas (subota) je sportskim igrama hrvatskih branitelja u Slatini obilježen Memorijal ”Mirko Vučeta i Tomislav Mikić”. Memorijal je održan u sjećanje na dvojicu hrvatskih branitelja, heroja Domovinskog rata Mirka Vučetu i Tomislava Mikića, koji su svoj život položili na oltar domovine.

Nakon okupljanja ispred Vatrogasnog doma u Slatini, sudionici memrijala su se u koloni zaputili ka Spomen obilježju poginulim hrvatskim braniteljima u Parku 136. slatinske brigade gdje su, predvođeni pomoćnikom ministra hrvatskih branitelja Nenadom Križićem i predsjednikom ZUiČ HVIDR-a VPŽ Matom Bubašem, položili cvijeća i upaljene lampione.

IMG 8475 Custom

Prije početka sportskih igara nazočne je pozdravio predsjednik ZUiČ HVIDR-a VPŽ i predsjednik Odbora za hrvatske branitelje VPŽ Mato Bubaš prisjetivši se dana stradavanja svojih suboraca čija imena memorijal nosi:

– Prije dvadeset sedam godina u jednoj od akcija oslobađanja okupiranog dijela slatinskog područja došlo je do pogibije našeg suborca Tomislava Mikića. Tomislav je bio vozač borbenog vozila koje se kretalo prema mjestu Ćeralije, te je prilikom dolaska do jednog nepreglednog dijela ceste na borbeno vozilo ispaljen protuoklopni projektil od strane četnika. U tom napadu Tomislav je nažalost izgubio život, a ostali članovi posade borbenog vozila, Zlatko Hmelik, Josp Balog, Dragutin Rokinger i Ivan Buti, su ranjeni. Iako ranjeni, hrvatski vojnici su uzvratili paljbu i natjerali četnike na povlačenje. Dolaskom ostatka naših snaga, četnici su se dali u bijeg prema Ćeralijama. U istoj akciji, nešto kasnije od napada na borbeno oklopno vozilo, zarobljeni su hrvatski vojnici Mirko Vučeta i Tomislav Šimanović. Tomislav Šimanović je razmijenjen, a za Mirkom Vučetom se još uvijek traga iako se smatra mrtvim, a njegovi posmrtni ostaci još nisu pronađeni – rekao je Mato Bubaš, te sve nazočne pozvao na 10. Hodočašće hrvatskih branitelja, Hrvatske vojske i policije Gospi Voćinskoj 13. prosinca.

IMG 8516 Custom

Sportske igre službeno je otvorio pomoćnik ministra hrvatskih branitelja Nenad Križić.

– Sve vas okupljene danas ovdje pozdravljam ispred Ministarstva hrvatskih branitelja u ime ministra Tome Medveda i svoje osobno. Neka nam ovaj memorijal bude poticaj kako bi pronašli sve naše nestale hrvatske branitelje, a u Virovitičko-podravskoj županiji ih je četiri. Također, neka nam, isto tako, bude poticaj kako bi na ovakav ili sličan način obilježili i sjetili se svih koji su dali svoj život za domovinu. Ovu priliku ću iskoristiti i zahvaliti se vama gospodo iz medija, jer sve ovo što radimo kroz naše braniteljske udruge ako nije objavljeno i ako javnost s time nije upoznata, kao da nije ni bilo. Proglašavam igre hrvatskih branitelja povodom Memorijala ”Mirko Vučeta i Tomislav Mikić” otvorenim – rekao je N. Križić.

IMG 8524 Custom

Hrvatski su se branitelji natjecali u slijedećim disciplinama: viseća kuglana, elektronski pikado, šah i stolni nogomet, a evo i rezultata:

VISEĆA KUGLANA

Pojedinačno:
1. Darko Meter
2. Damir Krklec
3. Drago Sabljak

Ekipno:
1. Udruga HVIDRA Slatina
2. Udruga PTSP Nova Bukovica
3. ZUiČ HVIDRA Virovitičko-podravske županije

PIKADO

Ekipno:
1. Udruga PTSP Nova Bukovica
2. Udruga HVIDRA Slatina
3. Udruga HBDDR Duga Međa

ŠAH

Pojedinačno:
1. Marko Ivanković
2. Milan Čubelić
3. Ivan Lijović

STOLNI NOGOMET

Ekipno:
1. ZUiČ HVIDRA Virovitičko-podravske županije (Jusup, Fišli)
2. Udruga PTSP Nova Bukovica (Podboj, Ladović)
3. Udruga HVIDRA Virovitica (Đuradin, Krizmanić)

IMG 8530 Custom

Odličja, medalje, najboljim pojedincima i ekipama uručili su: pomoćnik ministra hrvatskih branitelja Nenad Križić, virovitičko-podravski župan Igor Andrović, zamjenik virovitičko-podravskog župana Darko Žužak i predsjednik Županijske skupštine Virovitičko-podravske županije Miran Janečić.

Nakon uručenja odličja, virovitičko-podravski župan Igor Andrović iskoristio je priliku i čestitao svim pripadnicima 136. slatinske brigade 27. obljetnicu osnivanja, koja će se proslaviti u nedjelju, 28. listopada.

(www.icv.hr, adf, foto: D. Fišli)

[g-gallery gid=”487867″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content