Gospodarstvenici s područja naše županije na akciji “Kupujmo Hrvatsko” u Bjelovaru

U Bjelovaru je na gradskome korzu, 11. listopada održana akcija „Kupujmo hrvatsko“. Na akciji je svoje proizvode predstavilo 60-ak sudionika, među kojima i pet iz Virovitičko-podravske županije. Na svečanosti otvorenja govorili su: Igor Brajdić, zamjenik gradonačelnika Grada Bjelovara, Neven Alić, zamjenik župana Bjelovarsko-bilogorske županije, te Josip Zaher, potpredsjednik Hrvatske gospodarske komore za trgovinu i financije koji je i otvorio akciju i pri tom rekao: „Akcija Kupujmo hrvatsko ne bi poživjela više od dva desetljeća da nema proizvođača koji se svakodnevno bore s izazovima kako bi nam donijeli beskompromisnu kvalitetu. Svi znamo kako je teško biti poduzetnik i plasirati bilo kakav proizvod na izrazito konkurentno tržište. No, svi naši prisutni izlagači u tome su uspjeli i mi im od srca čestitamo”.

IMG 8123
Foto: HGK – ŽK Virovitica

Hrvatska gospodarska komora već 21 godinu zaredom organizira akciju „Kupujmo hrvatsko“ s ciljem osvještavanja važnosti kupovine domaćih proizvoda kao jedan od ključnih faktora gospodarskog napretka i očuvanja radnih mjesta.

IMG 8109 1
Foto: HGK – ŽK Virovitica

Na akciji „Kupujmo hrvatsko“ u Bjelovaru sudionici s područja Virovitičko-podravske županije su: OPG Luka Ivoš Gornje Bazje s bučinim uljem, košticama golice, sjemenkama lana i hladno prešanim uljima, OPG Jasna Doner Slatina, OPG Pemper Virovitica i Pčelarstvo Balint Virovitica, s medom i ostalim pčelinjim proizvodima, te Poljoprivredno poduzeće Orahovica, s dimljenim filetom šarana, namazom od dimljenog šarana i vinima.

IMG 8115
Foto: HGK – ŽK Virovitica

Promocijom nositelja znakova Hrvatska kvaliteta i Izvorno hrvatsko, ali i svih ostalih kvalitetnih hrvatskih proizvoda, ova je akcija odigrala najznačajniju ulogu u jačanju svijesti nacije o važnosti kupovanja domaćih proizvoda. Posljednje istraživanje pokazalo je da 78 posto građana vodi računa o kupnji hrvatskih proizvoda prilikom odlaska u kupnju, te je čak njih 86 posto spremno izdvojiti više kuna za kvalitetan domaći proizvod. (www.icv.hr, HGK – ŽK Virovitica)

[g-gallery gid=”484843″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content