Gradonačelnik Ivica Kirin potpisao ugovore za Školsku shemu voća, povrća i mlijeka u školama čiji je osnivač Grad Virovitica

Zahvaljujući inicijativi Ministarstva poljoprivrede te potpredsjednika Vlade RH i ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića, svako dijete dobit će besplatno voće i povrće, a djeca od 1. do 4. razreda i raspodjelu mlijeka i mliječnih proizvoda, a sve kao dio projekta Školska shema voća, povrća te mlijeka i mliječnih proizvoda.

Gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin potpisao je ugovore s ravnateljima virovitičkih osnovnih škola Ivane Brlić-Mažuranić i Vladimir Nazor te Centra za odgoj, obrazovane i rehabilitaciju Virovitica.

U okviru Školske sheme voće, povrće, mlijeko i mliječni proizvodi ponudit će se učenicima kao zaseban obrok neovisno od obroka u okviru školske prehrane, kontinuirano u nastavne dane tijekom školske godine. Voće i povrće ponudit će se učenicima u osnovnim i srednjim školama, a mlijeko i mliječni proizvodi učenicima od 1. do 4. razreda osnovnih škola, a sve s ciljem povećanja unosa svježeg voća i povrća te mlijeka i mliječnih proizvoda, kao i podizanja svijesti o značaju zdrave prehrane kod školske djece. Ministarstvo poljoprivrede provodi Školsku shemu odnosno dodjelu besplatnih obroka voća, povrća i mlijeka za školsku djecu.

– Zahvaljujući ovom hvalevrijednom projektu djeci će biti osigurani besplatni obroci voća i povrća te mlijeka i mliječnih proizvoda. Koristi ovog projekta su višestruke. Ovakvi obroci priskrbit će djeci vitamine i minerale neophodne za funkcioniranje i rast organizma te se ujedno utječe na oblikovanje njihovih prehrambenih navika. Osim toga, pomaže se i našim OPG-ima koji plasiraju svoje domaće proizvode u okviru Školske sheme, rekao je gradonačelnik Ivica Kirin. (virovitica.hr, vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content