Gradonačelnik Kirin predstavnike virovitičkog Plivačkog kluba upoznao s projektom bazenskog kompleksa

Gradonačelnik Ivica Kirin i njegov zamjenik Damir Marenić danas, 26. listopada sastali su se s predsjednikom Plivačkog kluba Virovitica Draženom Majetićem, tajnikom kluba Zoranom Turnajem te trenerom Vinkom Oršulićem. Predstavnici Plivačkog kluba tom prilikom prezentirali su gradonačelniku svoje aktivnosti.

Klub trenutno broji 40-ak članova, a upornim trudom i izuzetnim zalaganjem, prvenstvo trenera i plivača, već dugi niz godina vrlo uspješno parira ostalim klubovima. Od kada nema Gradskog bazena, primarni teren za treninge je Barcs. Vikendi su rezervirani za natjecanja, a kako su članovi Hrvatskog plivačkog saveza, prioritet su im natjecanja koja organizira savez. Aktivno sudjeluju u Slavonskoj ligi, mitinzima organiziranim od strane klubova u našoj regiji, kao i na natjecanjima u susjednim mađarskim gradovima. Iako već duži niz godina nema državnog prvenstva za klubove, uspjesi naših plivača ne izostaju. Tako je prošle godine u susjednoj Mađarskoj u Harkanyu naš Plivački klub zauzeo ekipno treće mjesto od deset ekipa, dok su sjajni plivači i plivačice osvojili četrnaest medalja. I u susjednom Barcsu naši plivači redovito se penju na postolja.

20181026 092309
Foto: M. Bašić

CILJ JE UKLJUČITI GRAĐANE SVE ŽIVOTNE DOBI U SPORTSKE AKTIVNOSTI

Gradonačelnik Ivica Kirin ovom prilikom predstavio im je projekt novih bazena u Virovitici za koje se trenutno izrađuje projektna dokumentacija, a koji će Plivačkom klubu znatno olakšati treninge.
– Kao što smo i najavili, u planu je gradnja poluolimpijskog, kombiniranog bazena za plivače i neplivače s nekoliko tobogana i masažerima te polunatkrivenog bazena za malu djecu. Važno je da uključimo što više sadržaja u sportsko-rekreacijskoj zoni jer je to ujedno od velike važnosti za privlačenje investitora koji su već iskazali interes za izgradnju hotela i ostalih turističkih sadržaja. Kompleks bazena nalazit će se na prostoru bivše vojarne, u neposrednoj blizini hale Viroexpo, koja je trenutno u fazi izgradnje i koja će se koristiti za brojne sportske i turističke manifestacije tijekom cijele godine, rekao je gradonačelnik Kirin dodavši kako će se nastojati što više potaknuti rekreativno plivanje kao jedan od najzdravijih sportova, kojeg je i sam pobornik.

Također, gradonačelnik je istaknuo kako je cilj što veći broj građana uključiti u sportske aktivnosti, od predškolaca do onih treće životne dobi, za što će se u budućnosti osigurati dodatni sadržaji. Uz novu trodijelnu školsku sportsku dvoranu koja se gradi kod Osnovne škole Vladimir Nazor, u budućnosti je u planu, između ostalog i kuglana, a značajna sredstva uložit će se u igrališta te vanjske sportske terene.

20181026 092423
Foto: M. Bašić

Zamjenik gradonačelnika Damir Marenić uputio je ovom prilikom sve pohvale našim plivačima koji uz školske obaveze redovito nalaze vremena za odlaske na trening u Barcs.
– Prije svega, čestitam našim plivačima na upornosti i rezultatima koje ostvaruju. Iako trenutno nemamo bazen U Virovitici, Plivački klub i dalje funkcionira, što je produkt odličnog rada trenera, uprave kluba i roditelja koji prepoznaju kvalitetan rad svih sudionika, rekao je zamjenik gradonačelnika Damir Marenić.

Predstavnici Plivačkog kluba zahvalili su Gradu Virovitici i gradonačelniku na potpori te mu tom prilikom uručili prigodan poklon. (virovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content