Gradska knjižnica i čitaonica Virovitica sudjelovala na 43. skupštini Hrvatskog knjižničarskog društva

U Opatiji je od 10. do 13. listopada održana skupština Hrvatskog knjižničarskog društva.
Skupštini je nazočilo preko 260 knjižničara iz svih vrsta knjižnica Republike Hrvatske ali i Slovenije, Srbije i Bosne i Hercegovine.

Tema ovogodišnje skupštine bila je Uloga i mogućnosti knjižnica u ostvarivanju globalnih ciljeva održivog razvoja UN Agende 2030. a bila je raspoređena na nekoliko podtema:

Inkluzivne knjižnične usluge;
Knjižnice i zakonski propisi;
Knjižnice i kvaliteta obrazovanja;
Knjižnice i održivi razvoj;
Knjižničarsko nazivlje;
Regionalna društva – razvoj i suradnja.

4 Custom
foto: Gradska knjižnica i čitaonica Virovitica

Gradsku knjižnicu i čitaonicu Virovitica predstavile su Mirjana Kotromanović i Silvija Perić, izlaganjem “Promicanje kvalitete života od najranije dobi kroz suradnju s udrugama, ustanovama i pojedincima na Dječjem odjelu Gradske knjižnice”, Silvija Perić i Robert Fritz održali su izlaganje “Knjižnične usluge za slijepe i slabovidne korisnike Virovitičko-podravske županije”. Izlaganjem na posteru Perić je predstavila deset godina Matične knjižnične službe Virovitičko-podravske županije.

Silvija i Robert, predsjednica i potpredsjednik Društva knjižničara Bilogore, Podravine i Kalničkog prigorja zadnji dan Skupštine sudjelovali su na Okruglom stolu posvećenom radu Regionalnih knjižničarskih društava.

Sudjelovanjem na Skupštini, Gradska knjižnica i čitaonica Virovitica svrstala se među zapaženije knjižnice Republike Hrvatske.

(www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content