Školska shema voća, povrća, mlijeka i mliječnih proizvoda: U ponedjeljak, 29. listopada potpisivanje Ugovora s 23 osnovne i srednje škole

foto: K. Toplak

Virovitičko-podravski župan Igor Andrović u ponedjeljak, 29. listopada u Velikoj vijećnici VPŽ s početkom od 8,30 sati s ravnateljima iz 23 osnovne i srednje škole s područja naše Županije, potpisat će Ugovore o provedbi sheme voća i povrća, mlijeka i mliječnih proizvoda za 2018./2019. Njima će s područja Virovitičko-podravske županije biti obuhvaćeno ukupno 6.989 učenika iz škola kojima je osnivač VPŽ.

U okviru Školske sheme voće, povrće, mlijeko i mliječni proizvodi ponudit će se učenicima kao zaseban obrok neovisno od obroka u okviru školske prehrane, kontinuirano u nastavne dane tijekom školske godine. Voće i povrće ponudit će se učenicima u osnovnim i srednjim školama, a mlijeko i mliječni proizvodi učenicima od 1. do 4. razreda osnovnih škola, a sve s ciljem povećanja unosa svježeg voća i povrća te mlijeka i mliječnih proizvoda, kao i podizanja svijesti o značaju zdrave prehrane kod školske djece. Ministarstvo poljoprivrede provodi Školsku shemu, odnosno dodjelu besplatnih obroka voća, povrća i mlijeka za školsku djecu.

Na području Virovitičko-podravske županije shema će se provoditi u sljedećim školama: OŠ Ivana Brlić Mažuranić Virovitica, OŠ Vladimir Nazor Virovitica, Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Virovitica, OŠ Antun Gustav Matoš Čačinci, OŠ Davorin Trstenjak Čađavica, OŠ Eugen Kumičić Slatina, OŠ Ivan Goran Kovačić Gornje Bazje, OŠ Mikleuš, OŠ Petar Preradović Pitomača, OŠ Vladimir Nazor Nova Bukovica, OŠ Voćin, OŠ Ivana Brlić Mažuranić Orahovica, OŠ August Cesarec Špišić Bukovica, OŠ Josip Kozarac Slatina, OŠ Gradina, OŠ Suhopolje, OŠ Ivan Goran Kovačić Zdenci, Katolička osnovna škola u Virovitici, Srednja škola Marka Marulića Slatina, Gimnazija Petra Preradovića Virovitica, Strukovna škola Virovitica, Industrijsko-obrtnička škola Slatina, Industrijsko-obrtnička škola Virovitica, Katolička klasična gimnazija s pravom javnost u Virovitici, Tehnička škola Virovitica, Srednja škola Stjepan Ivšić. S područja Virovitičko-podravske županije, dobavljači voća i povrća bit će: OPG Emila Bedekovića Virovitica i Brana d.o.o. Virovitica. Projekt su u ime osnivača, koordinirali, Virovitičko-podravska županija, Grad Virovitica i Požeška biskupija. (www.vpz.hr)