Susreti roditelja poginulih branitelja po prvi put u Virovitici

Predstavnici Hrvatske zajednice udruga roditelja poginulih branitelja na čelu s predsjednicom Lucijom Kober 17. i 18. listopada borave u Virovitici. Prvi dan svog posjeta, zajedno sa predsjednicom Udruge roditelja poginulih branitelja Virovitice Anđom Oljačić, predsjednikom Hrvatskog časničkog zbora, umirovljenim bojnikom Davorom Špoljarićem i članom, umirovljenim pukovnikom Mirkom Brajtigamom posjetili su spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u Jasenašu, Levinovcu, Voćinu, Četekovcu i Slatini.

Dobrodošlicu u Voćinu poželjeli su im načelnik Općine Voćin Predrag Filić i predsjednik Udruge veterana i dragovoljaca domovinskog rata ogranak Voćin Darko Božičković. U Slatini su ih ispred spomen obilježja u Parku 136. brigade dočekali članovi Udruge roditelja poginulih branitelja Slatine.

Drugi dan boravka, četvrtak (18.10.) planiran je za odlazak na spomen obilježje poginulim hrvatskim braniteljima na Gradskom groblju u Virovitici u 9 sati, te nakon tog misom u Crkvi svetog Roka u Virovitici. Središnji događaj će biti tribina o Domovinskom ratu u Virovitici i Virovitičko-podravskoj županiji koja će se održati u Centru kulture s početkom u 11 sati.

Ovo je prvi put da se skup roditelja poginulih branitelja iz cijele Hrvatske održava u Virovitici, a organizator događaja je Udruga roditelja poginulih branitelja Virovitica. (www.icv.hr, bs)

[g-gallery gid=”486141″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content