Tribinom o Domovinskom ratu, završio posjet predstavnika Hrvatske zajednice udruga roditelja poginulih branitelja Virovitici

U virovitičkom Centru kulture danas je (četvrtak) održana tribina o Domovinskom ratu na području Virovitice i Virovitičko-podravske-županije. Naime, ovo je bio završni događaj koji je Udruga roditelja poginulih branitelja grada Virovitice u suradnji s ostalim braniteljskim udrugama, pripremila za predstavnike Hrvatske zajednice udruga poginulih hrvatskih branitelja koji su 17. i 18. listopada boravili u Virovitici.

Sve nazočne na tribini tim povodom pozdravili su pomoćnik ministra hrvatskih branitelja Nenad Križić, zamjenik župana VPŽ Darko Žužak, zamjenik gradonačelnika Grada Virovitice Damir Marenić, predsjednica Hrvatske zajednice udruga roditelja poginulih branitelja Lucija Kober i u ime domaćina predsjednica Udruge roditelja poginulih branitelja Virovitica Anđa Oljačić. Na tribini su uz roditelje poginulih branitelja, predstavnika lokalne samouprave i drugih gostiju, nazočili i učenici Gimnazije Petra Preradovića i Osnovne škole Vladimira Nazora iz Virovitice, a u glazbenom djelu nastupili su učenici Glazbene škole Jana Vlašimskog iz Virovitice.

IMG 9249 Medium

Uz edukativno predavanje o Domovinskom ratu na našim prostorima koje je potkrijepljeno i s tri dokumentarna filma, govorili su prvi zapovjednik 127. brigade HV general pukovnik Đuro Dečak, zapovjednik 136. brigade stožerni brigadir Josip Černi te nekadašnji zapovjednici Davor Špoljarić i Goran Sokol. Predsjednica Hrvatske zajednice udruga poginulih branitelja Lucija Kober istakla je da je posjet predstavnika udruge roditelja svim hrvatskim županijama jedan od programa koje zajednica provodi unutar svojih redovnih aktivnosti, a tribine o Domovinskom ratu su neizostavni dio tih programa.

-Ove aktivnosti krovna Udruga roditelja provodi pod pokroviteljstvom Ministarstva branitelja, a svrha ovakvih tribina i ovih susreta roditelja je sačuvati od zaborava naše žrtve i promovirati vrijednosti Domovinskog rata dok god smo živi- istakla je u uvodnom dijelu
predavanja predsjednica Lucija Kober. (www.icv.hr, bs; foto: B. Sokele)
[g-gallery gid=”486309″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content