Uspješni nastupi virovitičkih karatista u Beogradu, Oradei, Križevcima i Čavlima

U petak su članovi Virovitičkog karate kluba otputovali na bodovni turnir za nadolazeće Svjetsko prvenstvo u Beograd, u Srbiji i Bihor OPEN u Rumunjskoj u gradu Oradea.

U Beograd su otputovali Maks Luka Šenjug u seniorskoj kategoriji, koji je u jakoj konkurenciji osvojio treće mjesto i brončanu medalju, dok je u kadetskoj konkurenciji Matija Relić nakon svih pobjeda stao na najviše pobjedničko mjesto i oko vrata stavio zlatnu medalju. U kategoriji U-21 nastupila je Sara Malčec koja je u prvom krugu izgubila 2:3, a time nažalost i pravo daljnjeg nastupa.

U Rumunjskoj Oradei nastupili su:

U disciplini učenička kategorija kata, Lovro Erak bio je najuspješniji pa je tako osvojio prvo mjesto i zlatnu medalju, dok je Laura Erak na ovom prvenstvu ostala bez plasmana. U borbama nastupili su: u ekipi kadeta; Mihael Štefović, Nikola Gondi i Chris Malčec koji su osvojili treće mjesto i broncu, dok je pojedinačno Nikola Gondi osvojio brončanu medalju i broncu u kategoriji mlađih kadeta u apsolutnoj konkurenciji, Chris Malčec do 45 kg bio je drugi s osvojenim srebrom.

20181006 215023 Custom
foto: Karate klub Virovitica

U subotu, u Križevcima je održan 6. Kup Križevaca, na kojem su nastupili:

U kategoriji učenica, Bona Tara Bonačić osvojila je treće mjesto i brončanu medalju, dok je Noell Široki imao svoj prvi nastup na većem turniru i unatoč izgubljenom meču bio je uspješan izgubivši s minimalnom razlikom od iskusnijeg suparnika iz Čakovca. U mlađoj kadetskoj konkurenciji nastupili su Ana i Luka Rajnović: Ana je izgubila u finalu i osvojila drugo mjesto i srebrnu medalju, dok je Luka osvojio treće mjesto i broncu.

20181006 132552 Custom
foto: Karate klub Virovitica

U juniorskom uzrastu nastupili su:

Sara Blažević je nakon dužeg izbivanja iz karatea počela marljivo trenirati i već na prvom turniru pokazala je odličnu formu. Pobjedama dolazi do finala. U dobroj borbi Sara gubi i tako osvaja drugo mjesto i srebro. U muškoj konkurenciji Pavle Radenić nakon prve pobjede, u preoštroj borbi za ulazak u finale te zbog prejakih i nekontroliranih udaraca gubi meč. U repasažnom meču za treće mjesto pobjeđuje i tako osvaja treće mjesto i brončanu medalju.

Na turniru u Križevcima nastupio je u konkurenciji do 12 godina +49 kg i član karate kluba Đurđevac Domagoj Kesak. Pobjedom u svim borbama osvojio je prvo mjesto i zlatnu medalju.

IMG 20181006 134821 Custom
foto: M. Kesak

U nedjelju su članovi virovitičkog karate kluba nastupili na Grobničan kupu u Čavlima kraj Rijeke. U kategoriji mlađih učenica do 30 kg nastupila je Marija Knežević, koja je s jednom pobjedom i izgubljenom drugom borbom osvojila treće mjesto i brončanu medalju. U kategoriji učenika do 45 kg Jakob Đebro je s prvom dobivenom, drugom izgubljenom te sa dobivenom repasažnom borbom izborio treće mjesto i brončanu medalju. Jakob je nastupio i u višoj uzrasnoj kategoriji, u kojoj je zbog manje treme izgubio minimalnom razlikom pa se nije uspio izboriti za jedan od plasmana.

20181007 153909 Custom
foto: Karate klub Virovitica

U kategoriji mlađih kadetkinja nastupila je Lucija Knežević koja dobro radi borbu do zadnjih par sekundi, kad joj suparnica uzima bod zbog malog neopreza pa je tako izgubila i pravo daljnjeg nastupa.

(www.icv.hr, mš)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content