MOŽE LI VURDELJA ZAUSTAVITI ČAVIĆA? Županijski derbi: “Dado” želi puni plijen, Krsnik u prednosti

Ovog vikenda gledat ćemo županijski derbi između orahovačkog Papuka i Slatine, u sklopu 12. kola, a ujedno i predzadnjeg, za jesenski dio natjecanja u 4. ligi Bjelovar-Koprivnica-Virovitica. Kakav će to sraz biti, s jedne strane Darko Krsnik, s druge Damir Pemper, dva nogometna trenera sa hrpom iskustva, ljudi koji su život posvetili ovom sportu.

KRSNIK NAPRAVIO “NEMOGUĆE”

Nk Papuk pripreme ponovno na klupi Darko Krsnik Custom
Trener orahovačkog Papuka Darko Krsnik / foto: V. Grgurić

Kao što smo već govorili, trenersku palicu Papuka u novoj sezoni ponovno je preuzeo trener Darko Krsnik, koji prije početka sezone nije mogao ni sanjati da će upravo njegov klub nakon jedanaest utakmica biti vodeći i boriti se za naslov jesenskog prvaka. Kada su se na prvoj prozivci odazvali Mehmedi, Šimek, Krsnik, Bušljeta, Radinković i Trupina, a klub je napustilo čak jedanaest igrača, sve je izgledalo tmurno, a pred Krsnikom nije bio lak zadatak, čak ni “letvica” nije bila postavljena previsoko. Svoje znanje i viziju uspio je dočarati svojim pulenima, svi zajedno “zasukali” su rukave i eto ih na liderskoj poziciji. U cijeloj toj priči od velikog je značaja bio i povratak sjajnog Marina Čavića iz Hrvatskog Dragovoljca, trenutno vodećeg strijelca kluba i lige s deset pogodaka, a tijekom sezone ekipi se priključio i sjajni Borna Mimić.

Borna Mimić hat trick protiv Zdenke Custom
Borna Mimić // foto: V. Grgurić

PAPUK POKRIVEN NA SVIM POZICIJAMA

Upravo tu leži snaga orahovačkog kluba. Kostur momčadi pretežito je isti, a odskače minimalno iz utakmice u utakmicu, ovisno o kartoniranim prvotimcima jer ozbiljnijih ozljeda nije bilo. Postava s kojom je Krsnik poharao jesenski dio 4. lige uglavnom je izgledala ovako: Mehmedi, Šantić, Radinković, Krsnik, Bušljeta, Podboj, Knežević, Mimić, Šimek, Cabicar ili Vuković i Čavić. Gotovo svaki igrač igra na svojoj prirodnoj poziciji i to je ono što ovu momčad drži ovako visoko.

45281109 10217587902237768 4706655983089221632 n Custom
foto: facebook, NK Papuk

VELIKI NEDOSTATAK – ELJFAT MEHMEDI

Prvi vratar Papuka u proteklom je kolu doživio salve uvreda na svoj račun kada su momci iz Orahovice gostovali u Križevcima. Navijači domaćeg Radnika vrijeđali su Mehmedija konstantno na nacionalnoj osnovi što je u jednom trenutku eskaliralo. Papukov čuvar mreže nije mogao ostati hladan pa je uzvratio domaćoj publici “srednjim prstom” što je glavni sudac utakmice sankcionirao i nagradio ga izravnim crvenim kartonom. Mehmedi će tako propustiti subotnji derbi, utakmicu od velike važnosti za trenera Krsnika.

ŠTO JE “DADO” NAPRAVIO U SLATINI OVE SEZONE?

45271578 2210747575624783 3786499711398051840 n Custom
Damir Pemper // foto: D. Fišli

Suhopoljski strateg Damir Pemper na klupi slatinskog četvrtoligaša napravio je vrlo dobar rezultat. Domaćom pobjedom u proteklom kolu Slatinčani su preskočili Viroviticu i sada se nalaze u zlatnoj sredini, na sedmom mjestu, u ligi koja broji 14 klubova. Kada se uzme u obzir da je Slatina udaljena od prvog mjesta “samo” devet bodova, a pobjedom protiv izravnog konkurenta Papuka može se približiti i na šest, onda možemo samo pohvalno govoriti o Pemperovom radu na stadionu Antuna Tone Butorca. Za njega početak sezone nije počeo bajno. Iako su u Slatinu pristigli Čubelić i Hodak iz Suhopolja, Jendrašić iz Gornjeg Bazja, Stjepić iz Slaven Belupa, te Hrgetić i Tušek iz Nove Šarovke, klub je napustilo nekoliko vrlo bitnih igrača među kojima su Ciglar – jedan od najboljih napadača na ovim prostorima, Knežević, Mudri, Dijanešić i Vicić. U takvom raspletu Pemper nije mogao biti previše optimističan, ali povratkom Jozića nakon ozljede, te Potočkog i Radonjića sve je krenulo na bolje. Moramo napomenuti da je Pemper jedini trener svih naših predstavnika u 4. ligi koji na domaćem terenu ima stopostotan učinak.

-U subotu nas očekuje županijski derbi u Orahovici. S Papukom uvijek igramo dobro. Očekujem pozitivan rezultat – poručio je trener Slatine Damir Pemper.

ODLAZAK BUBAŠA NIJE POREMETIO MOMČAD

Nakon županijskog derbija u Virovitici, u 6. kolu, klub je napustio kapetan Matija Bubaš. Točne razloge baš i ne znamo jer Pemper je prokomentirao kako je riječ o sjajnom igraču kojeg je koštao “eksplozivni” karakter. Kako god bilo, Slatinčani su morali nastaviti bez njega, a kapetansku traku preuzeo je Ozren Vurdelja.

43249584 2169325379767003 1622217097683664896 n
Domagoj Jendrašić – prvi strijelac Slatine s tri pogotka // foto: D. Fišli

MOGU LI SLATINČANI ZAUSTAVITI ČAVIĆA? TEŠKO, ALI NIJE NEMOGUĆE…

Kostur slatinske momčadi uglavnom je sljedeći: Radonjić, Petrinjak, Stjepić, Vurdelja, Jendrašić, Jozić, Kupres, Čubelić, Potočki, Hodak i Šantavec. Iako je Čavić vodeći strijelac Papuka i lige s 10 pogodaka, momak koji se poigrava s protivničkim obranama, ipak nije nezaustavljiv, a Pemper ima ono što je u takvoj utakmici protiv poletne mladosti najbitnije – iskustvo. Tu treba “podebljati” jedno ime, a to je kapetan, Ozren Vurdelja, koji može još puno “potegnuti”. Dosada je igrao u Osijeku, Bjelovaru, Virovitici i Suhopolju, ima neprocjenjivo iskustvo koje bi u defanzivnom bloku Slatine moglo biti i presudno u županijskom derbiju.

43221120 2169326726433535 8941441106415976448 n
foto: D. Fišli

Čeka nas izuzetno zanimljiva utakmica. Hoće li Papuk zadržati vodeću poziciju ili će se Slatina približiti vrhu ostaje nam vidjeti. Utakmica počinje u subotu, 10. studenoga u 14 sati.

(www.icv.hr, ts)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content