POTPISAN UGOVOR O DODJELI BESPOVRATNIH SREDSTAVA Novo ruho dobit će i virovitička Streljana

Gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin potpisao je s Ministarstvom graditeljstva i prostornog uređenja i Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za energetsku obnovu zgrade Streljane u Virovitici. Projekt je odobren u sklopu Javnog poziva za „Energetsku obnovu i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora“, a iznos bespovratnih sredstava je 564.303 kune.

Provođenjem mjera energetske učinkovitosti obnovit će se ovojnica zgrade te izvršiti ugradnja novog visokoučinkovitog, kao i poboljšanje postojećeg sustava grijanja te zamijeniti postojeći sustav pripreme potrošne tople vode sustavom koji koristi obnovljive izvore energije. Planirani građevinski zahvati na predmetnom objektu obuhvaćaju izvođenje toplinske zaštite zidova prema negrijanom prostoru, zamjenu postojeće neadekvatne stolarije ugradnjom PVC stolarije te izvedbu toplinske izolacije krova krovnim panelima. Također provest će se i mjere fokusirane na zamjenu sustava grijanja (ugradnja kondenzacijskog kotla i novih radijatora), čime se postiže značajna ušteda toplinske energije.

Projekt je pripremila Razvojna agencija VTA u suradnji s Gradom Viroviticom, a sufinancira se iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Budući da se danas mjere energetske učinkovitosti nameću kao imperativ, projekt je izrađen sa svrhom povećanja energetske učinkovitosti zgrade.

(virovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content