PROJEKT UZ RIJEKU DRAVU Održana početna konferencija projekta DaRe to Connect u Bratislavi

Djelatnici Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije i Hrvatske agencije za okoliš i prirodu, kao pridruženi partner projekta, sudjelovali su na dvodnevnom radnom sastanku projektnih partnera i Početnoj konferenciji projekta D2C – DaRe to Connect, Supporting Danube Region̕s ecological Connectivity by linking Natura 2000 areas along the Green Belt.

Radni sastanak i konferencija održani su 22. i 23. studenog 2018. godine u Bratislavi (Slovačka) u organizaciji bavarskog ogranaka Udruge za zaštitu okoliša i očuvanje prirode (BUND). Projektni partneri iz Njemačke, Austrije, Slovačke, Češke, Rumunjske, Mađarske, Hrvatske, Slovenije, Srbije i Bugarske sastali su se kako bi osigurali neometanu provedbu projekta u svakoj zemlji i koordinirali projektni kalendar, program rada i smjernice.

IMG 3334
Foto: virovitica-nature.hr

Sastanku je nazočio i Gusztav Csomor, predstavnik Zajedničkog tajništva Programa transnacionalne suradnje Interreg Danube Transnational.

Projekt se provodi na području Zelenog pojasa Europe, bivše Željezne zavjese, a u Hrvatskoj na području uz rijeku Dravu, koje je zbog povijesnih razloga očuvalo izuzetnu biološku raznolikost.

IMG 3357
Foto: virovitica-nature.hr

Tatjana Arnold Sabo, voditeljica projektnih aktivnosti Javne ustanove, predstavila je pilot područje projekta u Republici Hrvatskoj i planirane aktivnosti Javne ustanove tokom realizacije projekta.

Projekt D2C – DaRe to Connect, Supporting Danube Region̕s ecological Connectivity by linking Natura 2000 areas along the Green Belt sufinancira se sredstvima Europske unije. (virovitica-nature.hr, ERDF, IPA)

[g-gallery gid=”493153″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content