Tomislav Tolušić otvorio 16. Gospodarski sajam – sajam sira u Grubišnom Polju

U Grubišnom Polju je proteklog vikenda održan 16. gospodarski sajam – Sajam sira. Sajam je svečano otvorio Tomislav Tolušić, ministar poljoprivrede i potpredsjednik Vlade RH, koji je obišao sajam i sve izlagače sira, a susreo se i sa ostalim izlagačima, koji su ga srdačno dočekali, a među njima posebno izlagači iz Virovitičko-podravske županije.

IMG 8457 Custom
Predstavnici sirane Runolist // foto: HGK – Županijska komora Virovitica

Na sajmu je ocijenjen 31 uzorak sira. Šampion sira 2018. je polutvrdi kravlji sir sirane Runolist, Tomaić-Commerce iz Otočca u Lici. Zlatnu medalju dobilo je šest uzoraka, srebrnu devetnaest i četiri brončanu medalju, a jedan uzorak je neocijenjen.

20181117 112621 Custom
foto: HGK – Županijska komora Virovitica

Na sajmu je izlagalo 134 izlagača, među kojima se na temelju suradnje Gospodarskog sajma sira iz Grubišnog Polja i sajma Viroexpo iz Virovitice, u organizacji Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Virovitica i samostalno, predstavilo osam izlagača iz Virovitičko-podravske županije: Ad Astra poklon galerija Virovitica, Asel Slatina, Dubra Suhopolje, Melisa Suhopolje, OPG Luka Ivoš Gornje Bazje, OPG Pemper Virovitica, Pčelarstvo Balint Virovitica i Špoljar Davor Terezino Polje.

20181117 105813 Custom
foto: HGK – Županijska komora Virovitica

Organizatori sajma, grad Grubišno Polje, Bjelovarsko-bilogorska županija i Bjelovarski sajam pripremili su i organizirali niz popratnih sadržaja, stručnih skupova, degustaciju sireva, prezentaciju novih proizvoda, predstavljanje kuhinja nacionalnih manjina, smotru folklora.

(HGK – Županijska komora Virovitica)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content