U Srednjoj školi Stjepan Ivšić održana radionica “Kako se pripremiti za razgovor za posao”

Srednja škola ”Stjepan Ivšić” nastavlja s edukacijom svojih učenika od strane stvarnih osoba iz poslovnog života. Gost škole bila je Marijana Marčinković, voditeljica tima za poslovanje s poslovnim subjektima u Addiko banci. Tijekom predavanja u društvenoj dvorani škole, Marčinković, poučena vlastitim iskustvom, a obzirom da je u svom poslu bila i dio tima koji je vodio razgovor za posao s kandidatima te i sama bila u ulozi kandidata za posao, savjetovala je učenicima da uvijek istraže osnovne podatke o poduzeću u koje idu na razgovor za posao, kako njihovi odgovori nikada ne budu isključivo kratki poput da ili ne te kako životopis uvijek mora biti točan jer će poslodavac na razgovoru za posao provjeriti njegovu istinitost.

0611razgovorposao 2

Predavanje je bilo vezano i uz teme koliko je važna priprema za razgovor za posao, koja su najčešća pitanja, zašto je važan prvi dojam, te na koji način poslodavac vrednuje odgovore na pitanja tijekom razgovora.

-Nikada nemate drugu priliku za ostaviti prvi dojam, stoga vodite računa da na razgovor za posao dolazite primjereno odjeveni, s određenom dozom samopouzdanja i ne zaboravite pravila lijepog ponašanja – poručila je učenicima prvog, drugog, trećeg i četvrtog razreda komercijalnog usmjerenja te drugom i trećem razredu prodavača Marijana Marčinković.

0611razgovorposao 3

Idejna začetnica ovog predavanja bila je profesorica Suzana Đebro Maričić.
-Predavanje je proteklo u ugodnoj i prije svega poučnoj atmosferi. Ono je prvenstveno bilo namijenjeno trećim razredima komercijalnog usmjerenja koji u sklopu Vježbeničke tvrtke imaju simulaciju razgovora za posao, a sada su imali priliku razriješiti sve eventualne nedoumice s našom gošćom predavačicom. Zahvaljujem Marijani Marčinković u ime naše škole i učenika, ali i u svoje ime te se nadam da je ovo početak još jedne sjajne suradnje na području povezivanja teorije i prakse, a sve s ciljem kako bi učenike pripremili što bolje za tržište rada – rekla je Đebro Maričić. (www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content