UVJERLJIVI PORAZI OD VALPOVKE I FENIKSA Mlađi kadeti Viro Virovitice nisu imali svoj dan

- PROMO -

Mlađe kadetska ekipa imala je loš prošli vikend igravši utakmice 5. kruga 1. HMKRL Istok. Na svom terenu upisali su dva neugodna i uvjerljiva poraza i prikazali neočekivano lošu igru.

Prvi protivnik bila im je ekipa RK Valpovka koja je objektivno najbolja ekipa u ligi te je cilj ekipe Darka Grdića bio odigrati što bolje i pružiti što jači otpor. To su i činili većim dijelom prvog poluvremena koje je završilo sa pristojnim zaostatkom 10-15 za Valpovčane.

Međutim u drugih 20 minuta kao da Virovitičana nije bilo na terenu. Svega sedam postignutih golova i čak 17 primljenih na kraju je rezultiralo uvjerljivom pobjedom Valpovke 32:17.

Nešto bolji od ostalih bili su Pauković sa četiri te Rončević sa tri postignuta gola. U drugoj utakmici bila je prilika za popraviti dojam protiv ekipe Feniksa. Međutim, bilo je očito da mladi Virovitičani zaista nemaju svoj dan. Osim 2:2 na samom početku, sve ostalo je bila uglavnom jednosmjerna utakmica u kojoj su igrači iz Osijeka samo povećavali svoju prednost. Na odmor se otišlo s prednošću Feniksa 14:7, da bi početkom drugoga dijela domaćini konačno pokazali više borbenosti i želje te serijom 4:1 došli na zaostatak od 11:15. Tada su promašili nekoliko prilika da se vrate u utakmicu, gosti to kažnjavaju, odlaze na 12:21 i tu je pobjednik bio riješen. Na kraju pobjeda Feniksa 23:14.

Iz ove utakmice najbolje je istaknuti Matka Moslavca koji je, iako godištem pripada ekipi dječaka A, bio najbolji strijelac ekipe sa četiri pogotka, a istaknuo se i sa nekoliko asistencija i ukradenih lopti.

Dječaci B ponovili su pak u proteklu subotu učinak od tjedan ranije. U sklopu 6. kruga 1. HRLDB Istok ubilježili su jednu pobjedu i jedan poraz. Uvjerljivo su porazili ekipu RK Županja 20:8, dok su u dobroj utakmici poraženi od RK Spačve 8:14. Sveukupno, nakon lošeg ulaska u ligu, treba reći da se mlada ekipa trenera Luke Poljaka pomalo priviknula na prvu godinu “velikog rukometa”, ostvarila prve pobjede i odmakla od začelja tablice.

(www.icv.hr, sž, foto: ilustracija, arhiva)

Povezane vijesti

Skip to content