UVJERLJIVI PORAZI OD VALPOVKE I FENIKSA Mlađi kadeti Viro Virovitice nisu imali svoj dan

Mlađe kadetska ekipa imala je loš prošli vikend igravši utakmice 5. kruga 1. HMKRL Istok. Na svom terenu upisali su dva neugodna i uvjerljiva poraza i prikazali neočekivano lošu igru.

Prvi protivnik bila im je ekipa RK Valpovka koja je objektivno najbolja ekipa u ligi te je cilj ekipe Darka Grdića bio odigrati što bolje i pružiti što jači otpor. To su i činili većim dijelom prvog poluvremena koje je završilo sa pristojnim zaostatkom 10-15 za Valpovčane.

Međutim u drugih 20 minuta kao da Virovitičana nije bilo na terenu. Svega sedam postignutih golova i čak 17 primljenih na kraju je rezultiralo uvjerljivom pobjedom Valpovke 32:17.

Nešto bolji od ostalih bili su Pauković sa četiri te Rončević sa tri postignuta gola. U drugoj utakmici bila je prilika za popraviti dojam protiv ekipe Feniksa. Međutim, bilo je očito da mladi Virovitičani zaista nemaju svoj dan. Osim 2:2 na samom početku, sve ostalo je bila uglavnom jednosmjerna utakmica u kojoj su igrači iz Osijeka samo povećavali svoju prednost. Na odmor se otišlo s prednošću Feniksa 14:7, da bi početkom drugoga dijela domaćini konačno pokazali više borbenosti i želje te serijom 4:1 došli na zaostatak od 11:15. Tada su promašili nekoliko prilika da se vrate u utakmicu, gosti to kažnjavaju, odlaze na 12:21 i tu je pobjednik bio riješen. Na kraju pobjeda Feniksa 23:14.

Iz ove utakmice najbolje je istaknuti Matka Moslavca koji je, iako godištem pripada ekipi dječaka A, bio najbolji strijelac ekipe sa četiri pogotka, a istaknuo se i sa nekoliko asistencija i ukradenih lopti.

Dječaci B ponovili su pak u proteklu subotu učinak od tjedan ranije. U sklopu 6. kruga 1. HRLDB Istok ubilježili su jednu pobjedu i jedan poraz. Uvjerljivo su porazili ekipu RK Županja 20:8, dok su u dobroj utakmici poraženi od RK Spačve 8:14. Sveukupno, nakon lošeg ulaska u ligu, treba reći da se mlada ekipa trenera Luke Poljaka pomalo priviknula na prvu godinu “velikog rukometa”, ostvarila prve pobjede i odmakla od začelja tablice.

(www.icv.hr, sž, foto: ilustracija, arhiva)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content