VIROVITIČKE RUKOMETAŠE ČEKA “RAT” Križevčani stižu u velikom broju, domaći navijači moraju odgovoriti

Nakon pomalo neočekivanog gubitka boda prošloga vikenda u susretu sa kutinskom Moslavinom, pred virovitičkim rukometašima je prvi veliki derbi ove sezone. U Viroviticu u subotu, 10. studenoga dolazi trećeplasirana momčad lige, križevački KTC.

Križevčani su uz Bjelovar favoriti za osvajanje naslova prvaka i plasman u Premijer ligu. Radi se o stabilnom prvoligašu već nekoliko godina, te ekipi koja se i prošle godine borila za naslov, te na kraju završila na 3. mjestu 1. HRL Sjever. Ove godine su u nešto izmijenjenom sastavu, ali je većina prošlosezonskih igrača ostala u momčadi. Imaju odličnog trenera, sjajnu prvu sedmorku, a jedini problem zna im biti relativno suženi roster. Naime, KTC najčešće nastupa sa 13-14 igrača, te ukoliko netko od onih 9-10 važnih izostane ili je u lošoj formi nemaju adekvatnu zamjenu. No, kako god bilo radi se o jednoj od najboljih prvoligaških momčadi i zasigurno do sada najzahtjevnijem protivniku.

Virovitičani su pak tjedan proveli u analizi prošle utakmice sa Moslavinom gdje su ostali bez jednog, iskreno rečeno, planiranog boda. Zaključak trenera i igrača je da su nepotrebno ušli u ritam Moslavine i prihvatili njihovu igru koja domaćinima ne odgovara. Sve skupa stvorilo je nervozu obje momčadi, a u takvom okruženju ekipa Moslavine se puno bolje snalazi. Međutim, ta je utakmica iza virovitičkih „lavova“ i trebaju se okrenuti onome što slijedi.

-Mogu reći da sa veseljem očekujemo subotu. Dolazi nam jedan od favorita lige i jedna od dvaju najboljih ekipa lige. Sa Križevčanima smo dugogodišnji sportski prijatelji, dobro se znamo i puno smo međusobnih utakmica odigrali. Mislim da je ova utakmica, kao i ona iduća s ekipom Bjelovara utakmica istine i za mene kao trenera i za moju ekipu. Na stranu sve dosada odigrano, ovo su utakmice gdje trebamo pokazati i dokazati koliko vrijedimo. Mi smo vodeći u ligi no ne znam bi li u ove dvije utakmice rekao da smo favoriti. Motiva imamo i previše, svi igrači su spremni, garantiram da će ekipa odigrati najbolje što u ovome trenutku može. Što će nam to donijeti sad ne mogu reći, ali znam da će rezultat pokazati ono što ćemo pokazanim na terenu i zaslužiti – poručio je trener Viro Virovitice Damir Vašarević.

Capture Custom 2
foto: hrs.hr

U svakom slučaju u sljedeća dva vikenda, u dvorani Tehničke škole odigrati će se vjerojatno dvije ponajbolje muške rukometne utakmice u zadnjih 10-tak godina. A Virovitičanima će u tim utakmicama ipak sve biti lakše uz pune tribine. Kako se i u subotu, a pogotovo u susretu sa Bjelovarčanima očekuje dosta gostujućih navijača, nema boljeg poziva virovitičkim ljubiteljima rukometa i sporta da u subotnju večer popune dvoranu, podrže domaće rukometaše i uživaju u izvrsnom rukometu.

Utakmica počinje u 19 sati.

(www.icv.hr, sž, foto: M. Šolc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content