Župan Andrović: “Županija kao nositelj provodi projekte vrijedne čak 320 milijuna kuna”

Govoreći na Aktualnom satu Županijske skupštine Virovitičko-podravske županije, župan Igor Andrović, istaknuo je kako se na području VPŽ, provodi ukupno 320 milijuna kuna vrijednih projekata, a kojima je nositelj Virovitičko-podravska županija.

– Iznos je i veći kada se tome pridodaju investicije i Opće bolnice Virovitica, Doma zdravlja VPŽ. Ukratko, nositelji smo mnogobrojnih projekata. Županija završava Dvorac Janković u Suhopolju u vrijednosti oko 45 milijuna kuna. Mreža poduzetničkih inkubatora Virovitičko-podravske županije u Pitomači, Orahovici i Slatini je vrijedna 30 milijuna kuna. Kreće i obnova Parka u Suhopolju ukupne vrijednosti 10 milijuna kuna.

Isti iznos je i za projekt EV GV 13 ili dodatni sadržaji Kurije Janković u Kapeli Dvoru. Kreće i Tehnološko-inovacijskog centra, „Sirana u Virovitici“ u vrijednosti 36 milijuna kuna. Počeli smo gradnju multifunkcionalne hale u kojoj će se održavati Međunarodni sajam Viroexpo. Izgradit ćemo Centar za kulturu zdravlja u Cabuni vrijedan 50 milijuna kuna, provode se energetske obnove u četiri škole, kreće i energetska obnova dva doma zdravlja, što je dodatnih 30 milijuna kuna.

Počeli su radovi na sustavima navodnjavanja Novi Gradac – Detkovac i Đolta ukupno vrijedni 55 milijuna kuna, kao i Centra za posjetitelje Dravska priča vrijedan 14 milijuna kuna. Provodimo projekt pomoćnika u nastavi vrijedan oko 8 milijuna kuna. Gradimo novu školu u Bakiću, provodimo Master plan Istočne Hrvatske… Naravno, tu je i 320 projekata koje VIDRA provodi za poljoprivrednike i gospodarstva OPG-a, kao i gospodarstvenike. Nema natječaja na koji se ne javljamo, kako Virovitičko-podravska županija, tako i VIDRA, a sve na korist naših stanovnika – istaknuo je virovitičko-podravski župan Igor Andrović. (www.vpz.hr)

Župan Igor Andrović: Ukupno 320 milijuna kuna projekata, kojima je nositelj Županija, provode se na području Virovitičko-podravske županije

Share Button

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content