FACE IZ GRADA, GDJE SU I ŠTO RADE? Paula Rakijašić: “Treniram šest puta tjedno, želim biti bolja i brža”

Na Radiju Virovitica pojavila se nova rubrika “Face iz grada, gdje su i što rade?”, a jedna od gošći putem telefonske veze bila je i atletičarka Paula Rakijašić, članica Atletskog kluba Virovitica i učenica Gimnazije Petra Preradovića u Virovitici.

Paula je jedina vrhunska sportašica u kategorizaciji Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) u klubovima Virovitičko-podravske županije.

-Ovo čak ni ja nisam znala – započela je kroz smijeh Paula te dodala kako je već navikla na razne pohvale, ali uvijek joj je drago čuti i poneku novu.

rakijasic1 Custom

Pripreme u svijetu atletike nisu nimalo jednostavne, puno se trenira, a u Paulinom slučaju stanke gotovo da i nema.

-U pravilu treniram šest puta tjedno, a atletikom se bavim malo više od četiri godine. Treninzi traju otprilike od sat i pol do dva sata, zavisi o treningu. Tijekom zimskog perioda također smo vani, ne koristimo dvoranu. Treninzi su nekad teži, nekad lakši, ovisi o danu i cilju – nastavila je Paula Rakijašić.

A što je to, što svakog atletičara tjera da bude što brži na stazi?

44042036 732842523725796 7563245199879569408 n Custom Custom

-Jednostavno, to je borba sa štopericom, kad izađem na stazu ostajemo samo ja i štoperica, sami protiv sebe. Uvijek si postaviš neki viši cilj, težiš da budeš bolji i brži, to je ono što te gura naprijed i naravno, uvijek ti se vrati na najbolji način, jer ne ovisiš o nikome, kao što je to slučaj u ekipnim sportovima – naglasila je Paula.

Paula Rakijašić hrvatska je reprezentativka u krosu, juniorska prvakinja Hrvatske na 800m u dvorani, seniorska prvakinja Hrvatske na 1500m u dvorani i treća juniorka Hrvatske u kros utrci na 4000m. To nisu one kratke, eksplozivne dionice već duge, one za koje treba puno snage.

FB IMG 1525619864576 Custom

-Istina, moje dionice spadaju u srednje pruge, ne moram biti toliko brza već izdržljiva. To je zapravo spoj brzine i brzinske izdržljivosti – rekla je Rakijašić.

Što Paula radi kad nije na treningu ili na natjecanju, kako provodi dane i čime se bavi u slobodno vrijeme?

-Iako sam sportašica ponekad izađem s prijateljima u “subotnji izlazak”, ali, kad je u tijeku sezona to baš i nije često. Kad imam vremena dođem i u Viroviticu, na kavu s prijateljima, jer inače sam iz Pitomače, što mnogi ne znaju, jer treniram u virovitičkom klubu. Nemam baš puno vremena niti za učenje, ali uvijek nastojim organizirati i posložiti raspored na najbolji mogući način tako da mi je dan uglavnom ispunjen – naglasila je Paula.

MG 4188 Custom

Gostovanje Paule Rakijašić u rubrici “Face iz grada, gdje su i što rade” Radio Virovitica nagradio je glazbenom željom, a Pula je izabrala izvedbu Imagine Dragonsa – Believer.

-Ta pjesma na mene djeluje motivirajuće i volim ju pustit prije sam trke – zaključila je Paula Rakijašić.

FB IMG 1525619861365 Custom

Paula je prije nekoliko dana zauzela 79. mjesto na utrci Europskog prvenstva u Tilburgu (Nizozemska). Iako ovo nije bila Paulina disciplina te dionica koju inače trči i u kojoj je najbolja, bilo je ovo jedno neprocjenjivo iskustvo i prije svega ponos nastupati za hrvatsku reprezentaciju. Pauli ovim putem želimo još puno uspjeha na atletskoj stazi.

Voditelj zanimljive radijske emisije je Zoran Veles.

(www.icv.hr, ts, foto: arhiva)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content