FOTO Predsjednica UOSI Slatina potpisala ugovore s ministricom Nadom Murganić

Na Međunarodni dan osoba s invaliditetom u ponedjeljak, 135 udruga potpisalo je 157 ugovora vrijednih 293 milijuna kuna, a premijer Andrej Plenković rekao je kako će se u idućoj godini za osobe s invaliditetom izdvojiti 1,7 milijardi kuna i 300 milijuna kuna iz europskih fondova.

Potpisanim ugovorima će se osigurati osobni asistenti za 1550 osoba s invaliditetom, 80 tumača/prevoditelja hrvatskog znakovnog jezika i 39 videćih pratitelja. Predsjednik Zajednice saveza osoba s invaliditetom Hrvatske – SOIH Zorislav Bobuš, uz riječi pohvale za Vladu RH i premijera Andreja Plenkovića, te resornu ministricu Nadu Murganić, naglasio je kako je projekt za razvoj usluga osobne asistencije uljepšao i omogućio osobama s invaliditetom kvalitetniji život.

20181203 105723 Custom
foto: UOSI Slatina

S ministricom Nadu Murganić ugovor je potpisala i Dijana Zelenka, predsjednica Udruge osoba s invaliditetom Slatina.

Ovim ugovorom vrijednim 2 milijuna kuna slatinska udruga nastavit će i u iduće tri godine skrbiti za potrebe 14 korisnika s područja Slatine. S istom ministricom predsjednica slatinske Udruge osoba s invaliditetom potpisala je još jedan ugovor, onaj za nastavak pružanja usluge osobnog asistenta iz Europskog socijalnog fonda vrijedan 2 milijuna i 200 tisuća kuna. Ovim ugovorom ovaj projekt produžen je na još 24 mjeseca, a istim će uslugu osobnog asistenta i dalje imati 18 korisnika slatinske udruge.

(www.icv.hr, adf, UOSI Slatina)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content