OPĆINA ČAČINCI Mirko Mališ: Završavamo godinu projekata za pamćenje i nadamo se jednako uspješnoj 2019. godini

Bliži nam se kraj 2018. godine pa smo načelnika općine Čačinci, Mirka Mališa, pitali po ćemu će pamtiti ovu godinu.

– Općina Čačinci bilježi još jednu iznimnu uspješnu poslovnu godinu koja je donijela nekoliko velikih i realiziranih projekata, ali i početak realizacije novih projekata tako da će godina na isteku u ovoj općini itekako biti zapamćena. Svake godine napravimo poneki veliki iskorak, no 2018. godina doista je ostavila dubok trag. Završena je cesta od Slatinskog Drenovca prema biseru našeg turizma, park šumi Jankovac. Riječ je o projektu čija je vrijednost radova 19.312.466,25 kuna, na kojem je Općina partner.

Nakon nekoliko godina stanke, napokon se nastavlja veliki projekt uređenja kanalizacije, završen je projekt kanalizacije u Lipovačkoj ulici u Čačincima, u sljedećoj godini u planu je izgradnja u Bukovičkoj ulici, a paralelno s tim radimo i aglomeraciju s Gradom Orahovicom u koju će biti uvršten kompletan dovršetak kanalizacijskog sustava na području općine, izgradnja vodovoda Vojlovica-Humljani i jedan oblik odvodnje otpadnih voda u naseljima Bukvik i Paušinci. Itekako važan projekt izgradnja je dječjeg vrtića. U 2018. godini počela je realizacija projekta vrijednog 1.985.000 kuna.

Radovi na kanalizaciji u Lipovačkoj ulici u Čačincima Custom

U 2019. se godini nadamo da bi već u prvim danima proljeća mogli krenuti s izgradnjom. Posjetila nas je predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović, točnije posjetila je naš Jankovac, gdje se oduševila ljepotom prirode i najavila svoj skori ponovni dolazak. Općina Čačinci osvojila je i 15.000 eura za javnu pristupnu točku besplatnog bežičnog interneta koju ćemo postaviti u središte mjesta. Ovim smo projektom ušli među odabrana mjesta i gradove u Hrvatskoj. Također, ušli smo i u vrijedan projekt “Zaželi”, u okviru kojeg je na području općine Čačinci zaposleno 15 žena koje brinu o 62 korisnika. Vrijednost ovog projekta je 2,761.117,66 kuna, stopostotno sufinanciranih iz Europskog socijalnog fonda. Naravno, ovo je samo dio naših vrijednih projekata i investicija te se nadam da će 2019. godina biti barem uspješna kao ova, a vjerujem i još uspješnija – rekao je načelnik Mališ.

(www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content