OPĆINA LUKAČ Početna konferencija projekta „Žene iz Lukača žele posao“ u petak, 21. prosinca

U petak, 21. prosinca s početkom u 10 sati u prostorijama Općine Lukač biti će održana Početna konferencija projekta “Žene iz Lukača žele posao”.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.223.640 kuna, od čega je 85% u iznosu od 1.040.094 kuna osigurano iz sredstava Europskog socijalnog fonda, dok se obavezni udio nacionalnog sufinanciranja od 15% u iznosu od 183.546 kuna osigurava iz Državnog proračuna Republike Hrvatske.

Projekt je odobren u okviru poziva za dodjelu bespovratnih sredstava iz fondova EU pod nazivom „Zaželi – program zapošljavanja žena“ financiranog u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. iz sredstava Europskog socijalnog fonda.

Općina Lukač nositelj je projektne prijave s partnerima: Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Virovitica i Centar za socijalnu skrb Virovitica.

Provedba projekta planirana je u trajanju od 30 mjeseci, a namijenjena je zapošljavanju žena u nepovoljnom položaju na tržištu rada. Zaposliti će se osam žena koje će skrbiti o minimalno 25 korisnika, odnosno starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju te jedan koordinator projektnih aktivnosti.

(Općina Lukač)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content