OPĆINA ŠPIŠIĆ BUKOVICA Hrvoje Miler: Ovo je bila najuspješnija godina, brinuli smo za sve naše mještane

- PROMO -

Bliži nam se kraj 2018. godine pa smo načelnika općine Špišić Bukovica, Hrvoja Milera, pitali po ćemu će pamtiti ovu godinu.

– Smatram da je 2018. za općinu Špišić Bukovica bila uspješnija od svih dosadašnjih, s obzirom na to da smo u toku godine potpisali ugovore i odradili nekoliko krucijalnih projekata za sveobuhvatan razvoj cijele općine. Smatram da je najvažniji projekt u ovoj godini Dječji vrtić za koji je potpisan ugovor, a gradit će se u 2019. godini. Osim toga, asfaltirali smo nekoliko vrlo važnih prometnica, odnosno nerazvrstanih cesta, staze na grobljima te parkirališta ispred društvenih domova, a sanirali smo i poljske puteve. Radilo se na izmjeni nove LED javne rasvjete, a i dalje ćemo raditi na tome jer smatramo da je to od izuzetne važnosti za naše žitelje. Također, uređen je i okoliš kod zgrade općine, a završeno je i ciklo odmorište, kao i labirint lavande, te su nam odobrena sredstva za e-bicikle. Odobrena su nam i sredstva za projekt obnove kurije Špišić Bukovica, a s posebnim zadovoljstvom ističem da su nam odobrena sredstva i za dječja igrališta te su postavljeni i reflektori na svim nogometnim igralištima.

IMG 7160 1
Foto: Općina Špišić Bukovica

Što se tiče domova, izgrađen je novi dom u Novom Antunovcu, a paralelno s tim uređivali smo i domove u svim drugim naseljima. Preuzeli smo upravljanje grobljima i uređivali groblja i mrtvačnice, a izradili smo i katastarsku parcelaciju groblja. Započeli su i radovi na navodnjavanju poljoprivrednih površina, a prijavili smo i projekt obnove zgrade ambulante.
Odobrena su nam sredstva za izradu projektne dokumentacije za nogostupe, a važno nam je bilo postaviti i autobusna stajališta u svim mjestima.

Financiran je i rad svih udruga s područja općine, a također, sufinanciran je rad Crvenog križa, HGSS-a, VŠMTI-a, nadstandard u djelatnosti hitne medicine. Isplaćivane su redovito i studentske stipendije, financiran je rad predškolskog odgoja, a ove godine nismo financijski zanemarili ni umirovljenike i najugroženije grupe stanovništva. U našem proračunu ove godine nije izostavljena ni jedna struktura stanovnika.

I ovom prigodom zahvaljujem svima na suradnji, djelatnicima Općine, općinskim vijećnicima, mjesnim odborima, udrugama s područja općine, VIDRA-i, LAG-u, DRAFT-u, i svima koji su u protekloj godini surađivali s Općinom – rekao je načelnik Miler. (www.icv.hr)

Povezane vijesti

Skip to content