SESTRE KNJIŽEVNICE Natalija Bajer i njezina sestra dobitnice su nagrade “Stjepan Kranjčić”

Pjesnikinja Natalija Bajer iz Lukača još je jdenom dobila potvrdu za svoje književno stvaralaštvo. Ovoga puta radi se o 3. nagradi na 10. Susretu hrvatskog duhovnog književnog stvaralaštva „Stjepan Kranjčić“ koju je u žanru kratkih priča osvojila s pričom “Grej”. Pokrovitelj te nagrade bio je „Glas Koncila“ koji je i nakladnik zbornika, a nagrade je dodijelio glavni urednik i v. d. ravnatelja mons. Ivan Miklenić.

DSC 2103
Foto: kranjcic.hr

Osim toga, u žanru monodrame prvonagrađenim je proglašen rad „Nebo v farbe jorgovana“ autorice Slavice Sarkotić iz Lekenika, sestre naše Natalije Bajer, koja je također konkurirala za ovu nagradu. Ovo je prvi put da su iste godine dvije nagrade osvojile sestre, što je svojevrstan kuriozitet i još jedna potvrda da je njihova obitelj doista književna obitelj.

IMG 7530
Foto: kranjcic.hr

Susret je održan u subotu u velikoj dvorani Hrvatskoga doma u Križevcima. Nakon natječaja koji je bio otvoren od 15. svibnja do 15. kolovoza 2018., stručni ocjenjivački sud u kojem su bili dr. sc. Vladimir Lončarević, mr. sc. Božidar Petrač i Drago Bosnar sve je radove, bez znanja o identitetu autora, pročitao i odlučio koji će radovi biti nagrađeni, koji javno izvedeni, a koji objavljeni u zborniku. Na natječaj se javilo 104 autora iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Italije, s ukupno 159 književnih radova (92 pjesme, 35 kratkih priča, 10 putopisa, 14 eseja i 8 monodrama). Od pristiglih radova, 32 su rada izabrana za objavu u zborniku, 9 je radova javno izvedeno, a 15 nagrađeno. (www.icv.hr, žđl, kranjcic.hr)

IMG 7598
Foto: kranjcic.hr
DSC 2190
Foto: kranjcic.hr

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content