SLATINA Usvojen proračun od 116 milijuna kuna

Na posljednjoj ovogodišnjoj sjednici Gradskog vijeća Slatine, koja je održana u petak i trajala tri i pol sata, razmatralo se čak 29 točaka dnevnog reda, među kojima je bilo i usvajanje proračuna za 2019. godinu te projekcije proračuna za 2020. i 2021. godinu.

Iako je sjednica održana uoči božićnih blagdana, među vijećnicima se nije osjetio blagdanski duh pomirbe i snošljivosti, nego su rasprave oporbenih vijećnika s jedne strane te vijećnika vladajuće većine i gradonačelnika s druge obilovale primjedbama na nepravilne ili nezakonite postupke i prozivkom na zatečeno stanje.

IMG 2275

Povijesno najveći proračun Grada Slatine usvojen je u iznosu od 116 milijuna kuna, ali ne bez burne rasprave.

– Ovim je proračunom pokazano kako su ranije pripremljeni projekti, poput obnove mjesnog doma u Donjim Meljanima, projekta EPIcentar Sequoia, ceste za Golenić i niz drugih manjih projekata rekonstrukcije cesta i uređenja mjesnih domova te cijela inicijativa projekata koji već ulaze u završnu fazu realizacije pokazani kao najveći dio proračunskih aktivnosti. Svi ovi projekti su ranije pripremljeni od strane bivše HDZ-ove gradske vlasti.

 

UPOZORILI NA NELOGIČNOSTI

Nova vlast Nezavisne liste Daria Vrbaslije i SDP-a voli se kititi tuđim perjem, a voli i zabavljati narod na račun tog istog proračuna, jer oko milijun kuna gradonačelnik planira u 2019. godine potrošiti na zabavu za narod. Tako će se uobičajene gradske manifestacije za Dan grada, Dane Milka Kelemena i Slatinsko ljeto obogatiti snimanjem serijala Lijepom našom i novom manifestacijom Pogled u plavo, a obilježit će se i 100 godina NK Slatina.

IMG 2304

Za obilježavanje svih državnih praznika i blagdana predviđeno je tek 50.000 kuna, a ono što me najviše smeta je predviđenih mizernih 2.000 kuna za obilježavanje Dana državnosti – rekla je u raspravi oko proračuna predsjednica Kluba HDZ-HSLS-HSP Sanja Bošnjak. Upitala je pritom vijećnike ne bi li bilo lijepo Dan državosti proslaviti sa svojim sugrađanima, na primjer, na jezeru Javorici.

Također, Sanja Bošnjak upozorila je da novi natječaji za tri nova radna mjesta u Gradskoj upravi, kroz koje Grad želi uposliti komunalno-poljoprivrednog redara, suradnika za projekte i suradnika za promet, nisu usklađeni s Pravilnikom o unutarnjem ustrojstvu i te da te natječaje treba poništiti.

Na ovoj sjednici vijećnici Kluba HDZ-HSLS-HSP postavili su 7 pitanja, ali odgovore nisu dobili, nego su upućeni da će im se isti dostaviti u pisanom obliku.

IMG 2288 1

Oporbenog vijećnika Josipa Hetriha zanimao je rad, odnosno nered KUD-a Dika pošto ove godine nisu zabilježili niti jedan nastup, iako su dobili sredstva od Grada za financiranje udruga. Odgovorio mu je Dario Vrbaslija, predsjednik Gradskog vijeća i predsjednik KUD-a Dika, objasnivši kako je došlo do smjene generacija te da on više ne može motivirati mlade da pristupe KUD-u.

Načelnik Policijske postaje Slatina Krunoslav Sertić podnio je informaciju o stanju sigurnosti na području grada, a vlasnik tvrtke IN Konzalting d.o.o. iz Slavonskog Broda Antonio Nožina predstavio je Procjenu rizika od velikih nesreća za područje grada Slatine. Sve ostale točke bile su vezane uz djelovanje gradskih upravnih odjela, gradskih ustanova ili gradonačelnika Denisa Ostrošića te su usvojene.  (www.icv.hr, adf)

IMG 2307

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content