TRI GODINE, TISUĆE DAROVA Zdravka Honjek i njen Dar Shop primjer su uspješne poslovne ideje

Kada pomislite na božićnu tvornicu darova u kojoj vilenjaci Djeda Božićnjaka marljivo rade kako bi razveselili brojne ljude, upravo takav prizor ovih dana možete zateći u virovitičkoj poklon galeriji Dar Shop. Iako u ovo predblagdansko vrijeme i kod njih vlada gužva, narudžba je puno, zahtjevi su različiti, a sve darove treba isporučiti na vrijeme, ekipa Dar Shopa sve to radi s osmijehom.

Dubravka, Danijela, Majda, Zdravka i Darko svakodnevno se trude svojim kupcima pružiti najbolju uslugu, osigurati im originalne i maštovite poklone. Sigurno ste se i vi barem jednom u životu zapitali što pokloniti nekome? Ili niste imali ideje ili je ono što ste željeli pokloniti bilo preskupo. Zbog takve situacije, kada je rođendanski poklon platila puno više nego što je mislila da vrijedi, Zdravka Honjek odlučila je stvoriti mjesto gdje će svatko moći po povoljnoj cijeni pronaći idealan poklon za svaku prigodu.

MG 5122

– Kao poklon za jedan rođendan preko interneta sam naručila majicu i puzzle, ali je ispalo jako skupo. Tada sam počela razmišljati o tome da otvorim trgovinu s darovima gdje će svi moći pronaći zanimljive i originalne poklone, ali po povoljnim cijenama. Ideju sam predložila svom suprugu Darku i on se složio – priča nam Zdravka o svojim počecima. Njih dvoje uz pomoć svojih djelatnika već tri godine uspješno vode poklon galeriju, no, kako ističe, u početku nije bilo lako.

– Prvu sam godinu radila kod privatnika svoju smjenu, a ostatak u trgovini. Darko je također radio u jednoj firmi i potom ostatak u trgovini. Tako smo funkcionirali dok jednostavno nije postalo fizički neizvedivo – priča Zdravka.

– S obzirom na to da nismo dobili nikakvu državnu potporu, bili smo prisiljeni svoje plaće davati za firmu. Time smo zanemarili dosta svojih privatnih stvari, samo da bi trgovina funkcionirala – dodaje Zdravka, ističući kako tek sada mogu reći da sve funkcionira.

– Sada tek radimo kako treba. Iako to još uvijek nije ono što smo zamislili, ideje se samo skupljaju pa sve ono što zaradimo ponovno ulažemo u firmu kako bi proširili ponudu i da sve ostane po pristupačnim cijenama – govori Zdravka, dodavši kako nikako ne bi uspjeli bez obitelji, prijatelja i kumova.

MG 9765

– Oni su nam pomagali na sve moguće načine, neizmjerna pomoć nam je i Ivana Kosanović, vlasnica Elan d.o.o knjigovodstva, jer nam nisu pomagali samo kao knjigovodstvo, već i kao prijatelji – govori Zdravka ističući osobu koja je, kao i suprug, s njom od samih početaka.

– Danijela je s nama od prvog dana. Od onda kada nisam imala novaca da kupim običnu stolicu, do sada kada ne stignemo odraditi sve narudžbe koje bi htjeli – s osmjehom govori Zdravka ističući kako u njihovoj trgovini vlada prijateljska i pozitivna atmosfera.

MG 9770

– Ekipa je sada takva da ne trebamo odvajati poslovno od privatnog. Iako smo zatrpani poslom, u boljim smo odnosima nego ikad. Svi problemi s kojima smo se susreli samo su nas još više povezali – priča nam Zdravka.

Dar Shop će uskoro proslaviti tri godine, a ispred sebe imaju velike planove. Naime, otvorit će poslovnicu i u Rijeci. Kako kaže, sve bi trebalo biti realizirano kroz pola godine.

MG 9756

Pokloni iz Dar Shopa putuju po čitavoj Hrvatskoj, narudžbe im jednako stižu iz Dalmacije, kao i Slavonije. Najpopularniji su njihovi kompletići za djevojčice, majice s tiskom i šalice.

– Trudimo se svima udovoljiti. Griješimo naravno, ali sve ispravljamo. Nije mi problem sjesti u automobil i narudžbu odvesti u Zagreb – ističe Zdravka. Ekipa Dar Shopa ovih je dana pretrpana narudžbama za božićne poklone, no višak posla ih ne plaši, i dalje s osmijehom i veseljem pakiraju svaki naručeni dar. (www.icv.hr, ml; M. Lukačić, M. Rođak) [g-gallery gid=”493471″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content