Turski stručnjaci iskazali interes za županijski protokol međusektorske suradnje u prevenciji i suzbijanju ovisnosti

- PROMO -

U Mjesecu borbe protiv ovisnosti u domaćoj je stručnoj javnosti pozitivno odjeknula vijest da su stručnjaci iz Turske iskazali interes za model međusektorske suradnje u prevenciji i suzbijanju ovisnosti koji je nastao u Virovitičko-podravskoj županiji.

Naime, u sklopu TAIEX Studijske posjete izaslanstva iz Turske, čija je glavna tema bila “Rehabilitacija ovisnika o drogama s posebnim fokusom na rehabilitaciju ovisnika i konzumenata droga u okviru probacijskog sustava”, u organizaciji Ureda za suzbijanje zlouporabe droga Vlade Republike Hrvatske, Probacijski ured Bjelovar su 30. studenoga posjetila tri predstavnika turske delegacije: glavni javni tužitelj, edukator probacijskog centra te rukovoditelj probacije Isparte u Turskoj. U Probacijski ured Bjelovar došli su kako bih im voditeljica ovog Ureda Danijela Milčić prezentirala sudjelovanje u projektu međusektorske suradnje u Virovitičko-podravskoj županiji u kojemu je i sama osobno aktivno sudjelovala.

Protokol 2017 Custom
foto: ZZJZ “Sveti Rok” VPŽ

Da podsjetimo, Stručna radna skupina za protokoliranje međusektorske suradnje Zavoda za javno zdravstvo “Sveti Rok” Virovitičko-podravske županije početkom 2017. godine usuglasila je konačni tekst “Protokola međusektorske suradnje u prevenciji i suzbijanju ovisnosti u Virovitičko-podravskoj županiji”, jedinstvenog u Republici Hrvatskoj. Urednici Protokola su Miroslav Venus, Siniša Brlas i Vesna Šerepac, a izdavač je Zavod za javno zdravstvo “Sveti Rok” Virovitičko-podravske županije. Očito je kako je bila dobra stručna procjena formalizirati i osnažiti međusektorsku suradnju jer se ovaj Protokol sada koristi kao primjer dobre prakse ne samo kod nas, već je njegova jedinstvena vrijednost prepoznata i izvan granica naše zemlje.

To još jednom pokazuje kako se u Virovitičko-podravskoj županiji osmišljavaju iznimno stručne i vrijedne preventivne aktivnosti te se potiče suradnja u borbi protiv ovisnosti.

(www.icv.hr, ZZJZ “Sveti Rok” VPŽ)

Povezane vijesti

Skip to content