U Voćinu održan Sajam različitih kultura i tradicija

U ponedjeljak u organizaciji Osnovne škole Voćin u Voćinui Općine Voćin, te u suradnji PU virovitičko-podravske, provedena je komponenta Programa preventivnih i proaktivnih aktivnosti policije, usmjerenih na poboljšanje stanja sigurnosti na području PU virovitičko-podravske.

Provođenje komponente je zamišljeno tako što će mladi kroz održavanje Sajma različitih kultura i tradicija, učiti o drugim kulturama i kulturalnim različitostima koje utječe na razvoj kulture nenasilja, tolerancije i nediskriminacije. Sajam je imao i humanitarni karakter, jer se prodajom tradicionalnih kolača, prikupljao novac za SOS, dječje selo Ladimirevci.

U scensko glazbenom nastupu, na sajmu su sudjelovali Školski zbor Voćin, dječiji crkveni zbor, Školski tamburaški orkestar OŠ Voćin, KUD Ćeralije, Školski folklor „Neven“ iz Donjih Meljana, i mali folklor OŠ Voćin, te učenici OŠ Voćin.

Svoj doprinos u održavanju ovog sajma postavljanjem štanda sa promotivno-preventivnim lecima, dali su i policijski službenici PU virovitičko- podravske, Ana Kratohvil Katić iz prevencije, te kontakt policajci iz Slatine Manuela Štajdohar -Srnović i Željko Lukaček. (viroviticko-podravska.policija.hr)
[g-gallery gid=”494691″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content