POTICANJE OBRAZOVANJA Stipendije Virovitičko-podravske županije u iznosu od 800 kuna dobilo još 16 studenata

U Velikoj vijećnici Virovitičko-podravske županije danas (četvrtak) je župan Igor Andrović potpisao ugovore o županijskim stipendijama sa 16 novih stipendista, od čega ih 5 studenata prve te 11 druge i viših godina. Najviše stipendista nalazi se na studiju medicine, njih čak pet, a jedna od njih je i Tajana Kukolj iz Virovitice koja je na prvoj godini medicine u Rijeci.

– S obzirom na to da studiram u Rijeci studentski život nije baš jeftin pa mi ova stipendija jako dobro dođe. Trenutno sam smještena u studentskom domu što uvelike pomaže u financijskoj situaciji, a ova stipendija mi pokriva troškove stanovanja, ali i džeparac – rekla nam je Tajana K. te istaknula da je lijepo znati da se nakon završetka fakulteta ima priliku vratiti u svoju županiju koja potiče mlade na obrazovanje.

thumbnail IMG 20190103 094043

Na drugom kraju Hrvatske, u Osijeku studira Krešimir Tomac. Ovaj stipendist nalazi se na 4. godini diplomskog studija kostimografije.

-Ovo je prvi put da sam dobio ikakvu stipendiju i mislim da je 800 kuna stvarno dobar iznos te da će puno pomoći meni i mojim roditeljima – zahvalno je rekao Tomac kojemu je cilj nakon faksa ostati u Viroviticu i zaposliti se u Kazalištu Virovitica.

thumbnail IMG 20190103 094425

Stipendije se isplaćuju za 12 mjeseci u iznosu od 800 kuna. Naime, Županija već stipendira 27 studenata, te iako je raspisala natječaj za dodjelu 8 stipendija, odlukom župana Igora Androvića, stipendije su dobili svi oni koji su se javili na natječaj te ispunili potrebne uvjete.

Na prigodnoj svečanosti, u nazočnosti virovitičko-podravskog župana Igora Androvića i pročelnice Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu Virovitičko-podravske županije Vesne Šerepac, studenti su potpisali ugovore za sljedećih 12 mjeseci.

thumbnail IMG 20190103 093413

– Ove je godine umjesto osam stipendije dobilo 16 studenata, a osim toga stipendiramo još 27 studenata te od prošle godine stipendije dijelimo i za srednjoškolska deficitarna zanimanja – istaknuo je župan Andrović te studentima poželio uspjeh u obrazovanju i povratak u županiju po završetku školovanja. – Uslijed brojnih investicija i pozitivnih trendova u našoj županiji raste broj zaposlenih. Po preciznim podacima Državnog zavoda za statistiku, Virovitičko-podravska županija je treća županija u RH po porastu broja zaposlenih – naglasio je župan Igor Andrović te dodao da je od 2002. godine do danas Virovitičko-podravska županija dodijelila 288 stipendija. (www.icv.hr, žđl, Foto: Ž. Đaković Leš)

[g-gallery gid=”500737″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content