POTPORA POLJOPRIVREDI Uskoro natječaj za nove sustave navodnjavanja pa i za sustav Kapinci-Vaška

Ovog mjeseca očekuje se raspisivanje natječaja za drugu fazu sustava navodnjavanja pa će se tako na natječaj moći javiti i sustav navodnjavanja Kapinci-Vaška, vrijedan 25 milijuna kuna, za koji Virovitičko-podravska županija već ima spremnu građevinsku dozvolu. Naglasio je to potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, gostujući u emisiji na Županijskom radiju Virovitica, objasnivši kako je riječ o projektu koji ima punu potporu Ministarstva, kao i dosadašnji sustavi navodnjavanja, Novi Gradac-Detkovac i Đolta, a koji se u stopostotnom iznosu već financiraju iz Europskih fondova i putem Ministarstva poljoprivrede.

Sustavi navodnjavanja postali su potreba zbog klimatskih promjena i visokih temperatura, koji su nametnuli nove uvjete proizvodnje.

– Ti sustavi danas privlače potencijalne investitore koji žele ulagati u poljoprivredu, ali tamo gdje postoje sustavi navodnjavanja. A u Slavoniji je to danas, prije svih, Virovitičko-podravska županija, naglasio je ministar Tolušić. (www.icv.hr, bg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content