RUŽICA I LUKA VAMPOVAC IZ ZLATNOG POLJA Kuću su gradili golim rukama, a brak ljubavlju i tolerancijom

– Luka nikada nije bio “klasičan tip” muškarca, uvijek mi je pomagao u kućanskim poslovima, bez obzira koliko mu se drugi smijali zbog toga, vodio je djecu u vrtić, gurao kolica, igrao se s djecom i brinuo za njih. I danas se Luka ponudi da opere suđe nakon ručka – govori Ružica Vampovac dok s osmijehom pogledava prema Luki, s kojim je nedavno proslavila zlatni pir, punih 50 godina zajedničkog života.

dupla pir vampovac Custom e1547198102896

Za Ružicu i Luku ne možemo reći da su se negdje upoznali, oni se znaju cijeli svoj život jer su bili susjedi u Bazijama, od kuda su došli u Viroviticu.

– Luka je bio deset godina stariji dečko, vozio je motor, igrao nogomet i bio u Gardi, pa tko se ne bi htio udati za takvog dečka – nadodaje Ružica. Njihov brak uspio je zbog velike ljubavi, međusobnog poštivanja, tolerancije, uvažavanja, a djelomično i zbog “inata” – trebalo je dokazati cijelom svijetu da će uspjeti zajedno s malom dječicom u krilu, čak i kada su napustili Bazije.

U Virovitici su kupili zemljište i započeli gradnju nove kuće – sasvim sami.

vampovac 1 Custom

– Golim rukama radio sam kuću za našu obitelj, htio sam da bude baš onakva kakvu smo poželjeli – ističe Luka. Velike svađe među njima nikada nije bilo, uvijek su išli spavati zajedno, nikada razdvojeno, a tko god kaže da se ne svađa, taj laže – ističe Ružica te dodaje da svaki problem treba riješiti, inače nema napretka u ljubavi.

(ww.icv.hr, lmh, foto: L. M. Hock)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content