UMJESTO IVANA SLAMIĆA Zlatko Pleša novi predsjednik Gospodarskog vijeća HGK Županijske komore Virovitica

Na prijedlog Izbornog tijela, na konstituirajućoj sjednici Gospodarskog vijeća, HGK – Županijske komore Virovitica, održanoj 8. siječnja, za predsjednika Gospodarskog vijeća – HGK – Županijske komore Virovitica, za razdoblje 2019. – 2023., jednoglasno je izabran Zlatko Pleša, direktor za korporativne poslove iz Hrvatskih duhana Virovitica, a za zamjenika predsjednika Mario Mareković, direktor proizvodnje iz Dam-a Lozan te članovi Gospodarskog vijeća iz 11 županijskih lider tvrtki.

Zlatko Pleša je član Gospodarskog vijeća pune četiri godine, a od ožujka prošle godine i  predsjednik Strukovne grupe agrara HGK-Županijske komore Virovitica.

Dosadašnjem predsjedniku HGK – Županijske komore Virovitica Ivanu Slamiću istekao je mandat. Potpredsjednik HGK za poljoprivredu i turizam Dragan Kovačević, u ime Hrvatske gospodarske komore uručio je Ivanu Slamiću zahvalnicu za doprinos u razvoju i jačanju komorskog sustava u proteklih 25 godina, istaknuvši da je po rezultatima rada, HGK – Županijska komora Virovitica, jedna od ponajboljih u sustavu HGK.

Ujedno je upoznao prisutne s najaktualnijim gospodarskim kretanjima, te čestitajući novoizabranom predsjedniku, zamjeniku predsjednika i članovima Gospodarskog vijeća, poželio da nastave kontinuitet izuzetnih rezultata rada HGK – Županijske komore Virovitica, a na korist gospodarstva i članica HGK. Na sjednici je jednoglasno usvojeno izvješće o radu HGK – Županijske komore Virovitica, u proteklom 4-godišnjem razdoblju i usvojen je plan aktivnosti za 2019. godinu.

(HGK – ŽK Virovitica, foto: M. Rođak)