Za zajmove HAMAG-BICRO-a Razvojna agencija VTA prijavila 5 korisnika

Razvojna agencija VTA u 2018. je godini prijavila 5 korisnika na Financijske instrumente za ruralni razvoj – mikro i male zajmove prema HAMAG-BICRO-u. Ukupna vrijednost zatraženih zajmova je 1.434.389,78 kn.

Svrha financijskih instrumenata Programa ruralnog razvoja 2014.-2020. je prvenstveno potaknuti i podržati rast i razvoj poljoprivrednog, prerađivačkog i šumarskog sektora: doprinosom iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj omogućavaju se povoljniji uvjeti financiranja (niže kamatne stope, niže naknade, duži rokovi otplate i veća mogućnost počeka) uz smanjenje zahtjeva prema korisnicima financijskih instrumenata (manje instrumenata osiguranja).

Osim povoljnijih uvjeta financiranja, Financijski instrumenti Programa ruralnog razvoja omogućavaju financiranje nekih vrsta troškova koji nisu prihvatljivi za financiranje putem bespovratnih sredstava, a koja su prepoznata kao potrebna za nastavak i unaprjeđenje poslovanja u poljoprivrednom, prerađivačkom i šumarskom sektoru (primjerice, financiranje obrtnih sredstava, kupnje živih životinja, rabljene opreme, jednogodišnjeg bilja…).

Rok važenja financijskih instrumenata je do iskorištenja sredstava, a najkasnije do 31. prosinca 2020. godine. (vta.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content