DAN BRAKA Obnovili svoje zavjete i još jednom pred Bogom obećali vjernost u dobru i zlu

Na spomendan blaženog Alojzija Stepinca, 10. veljače, u crkvi sv. Roka u Virovitici obilježen je Dan braka koji je posvećen bračnim parovima, stupovima obitelji, koji su temelj i Crkve i društva. Svetu misu služio je virovitički gvardijan i župnik fra Rozo Brkić koji je istaknuo vrijednost braka, njegov smisao i značenje, kao i ljepotu bračne vjernosti, žrtve i radosti u svakodnevnom bračnom životu.

Tom prigodom, osam bračnih parova obilježilo je godišnjice braka i obnovilo svoje bračne zavijete. Tako su 25 godina zajedništva i ljubavi obilježili Teofil Korotaj i Ivanka r. Predragović koji su vjenčani 17. prosinca 1994. godine u crkvi sv. Roka u Virovitici, Nikola Radenić i Dubravka r. Mesić vjenčani 8. listopada 1994. godine, također, u crkvi sv. Roka u Virovitici, potom Đuro Tkalčec i Marija r. Deskar vjenčani 18. lipnja 1994. godine u crkvi sv. Ivana Krstitelja u Špišić Bukovici, zatim Zvonimir Prša i Dragica r. Ščurić vjenčani 18. veljače 1994. godine u crkvi sv. Roka, kao i Miroslav Pažin i Renata r. Devčić vjenčani 5. veljače 1994. godine u virovitičkoj crkvi sv. Roka.

Pola stoljeća svoga braka i čvrste stupove obilježili su Ivica Gredelj i Marija r. Ivanković vjenčani 1. siječnja 1969. godine u crkvi sv. Ivana Krstitelja u Špišić Bukovici, Vlatko Korotaj i Nadia r. Kamenar vjenčani 12. srpnja 1969. godine u crkvi Marija Pomoćnice u Rijeci i Marko Brkić i Kata r. Perak vjenčani 4. siječnja 1969. godine u Bokšić Lugu. Više o ovim bračnim parovima, njihovoj ljubavi, ustrajnosti i vjernosti, kao i savjete za ovako duge i uspješne brakove pročitajte u novom broju Virovitičkog lista. (www.icv.hr, žđl, Foto: Ž. Đaković Leš)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content