FOTO Darko Božičković i dalje na čelu UDVDR Ogranak Voćin, potpredsjednik Ivan Đuzel

Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Voćin održala je 6. veljače svoju izbornu skupštinu i redovnu godišnju izvještajnu skupštinu.

Članovi Udruge i gosti prije početka skupštine odali su počast polaganjem upaljenih lampiona i cvjetnog aranžmana te molitvom kod spomenika Voćinskoj žrtvi u središtu Voćina, da bi se potom svi zajedno uputili u voćinski Vatrogasni dom.

Skupštinu je otvorio predsjednik udruge Darko Božičković uputivši pozdrave nazočnima i zahvalivši im se na dolasku. Po izbora radnih tijela skupštine, radnog predsjedništva, zapisničara, ovrhovoditelja zapisnika i Verifikacijske komisije, podneseno je izvješće o radu udruge u 2018. godini, kao i financijsko izvješće za isto razdoblje. Oba su izvješća usvojena jednoglasno.

Nakon iznesenih izvješća, uslijedio je izbor članova tijela upravljanja udrugom, predsjednika, potpredsjednika, tajnika, blagajnika, Središnjeg odbora, Nadzornog odbora i Suda časti.

Za predsjednika UDVDR Ogranak Voćin ponovno je na mandat od četiri godine izabran Darko Božičković, za potpredsjednika Ivan Đuzel, tajnika Miroslav Jurmanović i blagajnika Damir Benčik. U Nadzorni odbor udruge izabrani su Antun Šimić (predsjednik), Eugen Cvjetković (član) i Marijan Perić (član). Sud časti čine Zdravko Volf (predsjednik) te članovi Marijan Jaković i Josip Martić, a u Središnji odbor udruge izabrani su Ivan Đuzel, Miroslav Jurmanović, Franjo Pajtl, Vlado Dorić, Vlado Božičković, Milan Ivanković, Elizabeta Piletić, Damir Benčik, Franjo Dorić, Josip Bozoki, Željko Vukomanović, Luka Petrić i Željko Piletić.

Poslije izbora novog predsjedništva i tijela koja će udrugom upravljati sljedeće četiri godine, predstavljen je plan rada i financijski plan za tekuću godinu, a oba su jednoglasno usvojena.

Uslijedile su pozdravne riječi gostiju, a nazočnima su se obratili predsjednici i predstavnici udruga s područja cijele Virovitičko-podravske županije, između kojih predsjednik ZUiČ HVIDRA VPŽ i predsjednik Odbora za hrvatske branitelje VPŽ Mato Bubaš, zamjenik načelnika Općine Voćin Roko Perić, predsjednik UDVDR Virovitičko-podravske županije Josip Nemec, zamjenik virovitičko-podravskog župana Darko Žužak i mnogi drugi.

– Sjećanje na Domovinski rat moramo održavati i upravo su aktivnosti udruga proizišlih iz njega ono što nam treba kako se ne bi zaboravila događanja na ovom našem području, prvom oslobođenom teritoriju 1991. godine u okupiranoj nam domovini. Upravo s ciljem otimanja od zaborava tih događanja na našem području, pokrenuli smo jednu akciju prikupljanja, kako video materijala, tako i fotografija iz tog razdoblja i želja nam je da Županija, u nekih godinu do dvije, napravi nešto videa, nešto foto materijala događaja iz Domovinskog rata s područja Virovitičko-podravske županije. Ovom prilikom pozivam sve vas koji imate nešto od spomenutih materijala u svojim arhivama da ih potražite i pripremite, date ih predsjednicima svojih udruga, a mi ćemo ih prikupiti, skenirati i vratiti ih vam – rekao je u svom obraćanju nazočnima Darko Žužak.

Na kraju službenog dijela, uslijedio je prigodni domjenak i druženje članova Udruge i gostiju.

(www.icv.hr, adf, foto: D. Fišli)