FOTO Župan Igor Andrović sa suradnicima sudjelovao u radu Baranya Business Foruma u Pečuhu

U Pečuhu je, u organizaciji županije Baranya iz Mađarske, održan Baranya Business Forum, u kojem su sudjelovali predstavnici JLS, institucija i poduzetnici iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Mađarske.

Cilj foruma bio je ojačati međusobnu, primarno gospodarsku suradnju između gospodarstava triju zemalja, a u tom cilju modernizirati postojeću i izgraditi potrebnu novu cestovnu infrastrukturu.

Pozdravne riječi uputio je ispred domaćina župan županije Baranya Zoltan Madaras.

S hrvatske strane sudionicima su se prigodnim riječima obratili veleposlanik Republike Hrvatske u Budimpešti Mladen Andrić i generalni konzul Republike Hrvatske u Pečuhu Drago Horvat.

IMG 9129 Custom
foto: HGK – ŽK Virovitica

S bosansko-hercegovačke strane, pozdravne riječi uputili su konzul u Veleposlanstvu Bosne i Hercegovine u Budimpešti Goran Pranjić i zamjenik ministra Hercegovačko-neretvanskog kantona Nevenko Herceg.

U radu foruma pored brojnih predstavnika iz BiH i Mađarske sudjelovali su i predstavnici institucija iz šest hrvatskih županija: Koprivničko-križevačke, Međimurske, Osječko-baranjske, Požeško-slavonske, Varaždinske i Virovitičko-podravske županije.

Virovitičko-podravsko izaslanstvo predvodio je župan Igor Andrović, a u izaslanstvu su bili i predstavnici HGK – Županijske komore Virovitica, direktor Milan Vanđura i viša stručna suradnica Suzana Kolesarić.

Tom prigodom predstavljen je i 24. Viroexpo međunarodni sajam gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede, koji će se održati u Virovitici, 15. – 17. ožujka.

(HGK – ŽK Virovitica)

[g-gallery gid=”508734″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content