OPĆINA ČAČINCI Vijećnici povećali iznos jednokratne novčane pomoći za novorođenu djecu

Članovi Općinskog vijeća Čačinci održali su svoju uredovnu, 9. sjednicu pod predsjedanjem predsjednika Tomislava Tomića.

U sklopu Aktualnog sata na pitanja vijećnika Vlade Jurline, načelnik općine Mirko Mališ pričao je o budućim radovima na dječjem vrtiću te naglasio kako bi isti trebali započeti u kolovozu ove godine, a završeni u jesen iduće kada bi trebala krenuti i prva pedagoška godina u novoj zgradi vrtića. Na pitanje istog vijećnika, načelnik Mališ pojasnio je i prioritete izgradnje pješačkih staza u Čačincima i ostalim naseljima te rekao kako Općina radi prvo nogostupe uz državnu cestu D2, zatim županijske pa ostale prometnice. Vijećnici su potom donijeli odluku o komunalnoj naknadi koja će biti naplaćivana prema 3 zone, a cijene su ostale nepromijenjene. Potom se pristupilo donošenju odluke o visini paušalnog poreza po krevetu, smještajnoj jedinici u kampu, jedinici u objektu za robinzonski smještaj na području, za koji us vijećnici potvrdili da će iznos biti 150 kuna u Čačincima, odnosno 250 kuna za Slatinski Drenovac.

U nastavku sjednice donesena je i Odluka o raspisivanju izbora za mjesne odbore te zaključeno kako mandat vodstvima prestaje danom objave odluke o raspisivanju izbora Zatim, je,izabrano izborno povjerenstvo za navedene izbore koje će činiti Martina Šulentić, Matea prelog, Marija Vreš, Đurđica Vukušić, Tanja Beštek i Ana Herceg. Na kraju sjednice vijećnici općine Čačinci donijeli su Odluku i izmjenama i dopunama odluke o isplati jednokratne novčane pomoći za opremu novorođenog djeteta. Tako će obitelji za prvo rođeno dijete prema novoj Odluci vijeća, dobiti 3.000 kuna, za drugo 4.000 te za treće i svako sljedeće 5.000 kuna.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content