OPĆINA ČAĐAVICA Redovna godišnja skupština Udruge uzgajivača hrvatskog hladnokrvnjaka

U nedjelju, 24. veljače, u Čađavici na Redovnoj godišnjoj izvještajnoj skupštini Udruge uzgajivača hrvatskog hladnokrvnjaka okupilo se 29 članova udruge i gostiju uz prisustvo načelnika Općine Čađavica Mirka Rončevića i Darka Žužaka, zamjenika župana Virovitičko-podravske županije.

Na skupštini je izloženo iscrpno izvješće o djelovanju udruge, napose njenih članova koji su tijekom protekle godine sudjelovali na brojnim manifestacijama među kojima je istaknuto održavanje Međužupanijske smotre hladnokrvnih konja i zaprega na nogometnom igralištu u Čađavici, koje se održava u sklopu obilježavanja blagdana sv. Petra i Dana općine Čađavica.

Kako je kazao predsjednik udruge Ivan Dugaja, rad udruge bio je primijećen brojnim nastupima njezinih članova na manifestacijama diljem Hrvatske, a samo njeno postojanje temelji se na ljubavi prema tim plemenitim životinjama. Iako financijski držanje konja zahtijeva ulaganja, Dugaja ističe da se taj trud isplati te se ujedno ostvaruje želja za održavanjem tradicije. Uz to, Dugaja je izrazio posebno zadovoljstvo primanjem četiri nova člana u udrugu, što je dokaz da perspektive ima, samo je treba potaknuti.

Načelnik Općine Čađavica Mirko Rončević izrazio je zadovoljstvo aktivnostima članova udruge, ali i pozvao na još brojnije sudjelovanje na ovogodišnjoj 12. Smotri uzgajivača hrvatskog hladnokrvnjaka, koja se planira za Dan općine Čađavica.

Darko Žužak, zamjenik župana Virovitičko-podravske županije, izrazio je zahvalnost svim uzgajivačima konja na njihovom trudu koje se uistinu održava najviše iz ljubavi samih uzgajivača spram konja te pozvao sve njih da nastave u tom pravcu kao i da djeluju na mlade da se držanje konja nastavi na njihovim gospodarstvima.

Miško Šklempe, ispred Središnjeg saveza udruga uzgajivača hrvatskog hladnokrvnjaka, odgovarajući na neka pitanja vezana uz samo držanje konja, pozvao je članove udruge da se odazovu sudjelovanju na Savjetovanju uzgajivača koje će se održati u Kutini. (www.icv.hr, adf, Foto: sk)

[g-gallery gid=”509561″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content