FOTO U “ludoj” utakmici rukometaši Viro Virovitice stigli do novih bodova protiv zagrebačkog Medveščaka

Uzaludna je bila nada iz najave jučerašnje utakmice u konačno jednu “normalnu” utakmicu. Naprotiv, virovitički rukometaši pružili su svojim navijačima, ali i samima sebi jedan “deja vu” utakmice sa Prelogom, s razlikom da je ova večeras imala sretan kraj.

Teško je vjerovati da su Virovitičani podcjenili “medvjede”. Pogotovo uz činjenicu da su sve utakmice dosada s njima bile “knap” i da su onu u prvom dijelu sezone u Zagrebu izgubili.

Međutim, očito su događaji u zadnjih 15-ak dana imali puno više utjecaja na psihu domaćih igrača nego su to oni sami i trener Vašarević mislili. Kada su u prvoj minuti utakmice promašili kontru, događaji na terenu krenuli su krivo za domaćine. Vrlo brzo Zagrepčani vode 3:0, Virovitičani nastavljaju sa serijalom promašaja, gostujući golman opet za domaćine izgleda kao “Omeyer”, a “medvjedi” to koriste kako bi iz minute u minutu povećali svoju prednost. I uzalud je Damir Vašarević iskoristio čak dvije minute odmora u prvih 14 minuta utakmice. Jer na semaforu je stajalo 9:3 za goste. Do kraja poluvremena nije se puno toga promijenilo, pa su igrači na odmor u svlačionicu otišli vodstvom Medveščaka 15:10.

MG 6423

Da bi spomenuta repriza od prije dva tjedna bila potpuna, pobrinuli su se virovitički “lavovi” u drugih 30 minuta. Kojim je to čarobnim štapićem ili prije “jezikovom juhom” dotaknuo domaći trener svoje pulene u pauzi nije poznato. Međutim, rezultat toga bila je serija 5:0 u prvih sedam minuta drugog poluvremena i prvo izjednačenje na utakmici 15:15. Taj prvi nalet gosti uspjevaju preživjeti, štoviše, ponovno dolaze u osjetnije vodstvo 18:15. To nije obeshrabrilo preporođene Virovitičane, već zahvaljujući sjajnim Štimcem na golu te probuđenim Lukom Moslavcem i Igorom Gašparovićem rade novu seriju 7:1 te okreću zaostatak u svoje vodstvo 22:19.

Kada je u 51. minuti na semaforu stajalo 25:21 za Viro Viroviticu činilo se da je mukama domaće ekipe i domaćih navijača doašo kraj. Ali nije kraj dok suci ne odsviraju kraj. Gosti se odlučuju na visoki presing u obrani koji, već se vidjelo u prošlim utakmicama, nikako ne odgovara Virovitičanima te je tri minute prije kraja ponovno zaostatak Zagrepčana samo -2, odnosno 23:25. Ipak, za razliku od utakmice s Prelogom, domaćini uspjevaju postići dva uzastopna pogotka, otići na 27:23 i zaključiti utakmicu. Na kraju pobjeda Viro Virovitice 28:24.

MG 6504

Bodovi su najvažniji i taj cilj su domaći rukometaši ostvarili. Nadajmo se da su time i skinuli jedan teret s leđa koji su imali zadnjih tjedana te da će ova pobjeda značiti povratak ekipe Damira Vašarevića na onu razinu iz prvoga dijela sezone. Ovog puta je sjajnu večer imao Karlo Štimac na golu, pogotovo u drugom dijelu te je na kraju sakupio 18 obrana. Loše prvo poluvrijeme, odličnim nastavkom popravili su najbolji strijelci Luka Moslavac sa osam, Igor Gašparović sa sedam te Karlo Vašarević sa šest postignutih golova. Obrambeno dobru utakmicu u drugom dijelu odigrao je Robert Rešetar. Igra gostiju ovisila je o rapoloženju njhova dva vodeća strijelca, Matiji Babiću koji je postigao osam i Danielu Vusiću, strijelcu sedam zgoditaka. Imali su “medvjedi” u prvom dIjelu odličnog Vukića na golu, koji je međutim u drugih 30 minuta bio bitno manje uspješan.

Idućeg vikenda put Virovitičane vodi u Ivanić Grad gdje ih očekuje još jedna teška utakmica s domaćom ekipom Ivanića.

MG 6500

RK Viro Virovitica: Meter, Vašarević 6, Smiljčić 3, Rešetar, Matić, Pandža 1, Štimac, L. Moslavac 8, Sabo, Ig. Gašparović 7, Poljak, Crljenić 1, Starčević, Janjić 2, Ka. Moslavac, Smutni.

Sedmerci: Viro Virovitica 2/3; Medveščak 1/2.

Isključenja: Viro Virovitica 4 minute; Medveščak 4 minute.

(www.icv.hr, RK Viro Virovitica, foto: M. Rođak)

[g-gallery gid=”507362″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content