U Pitomači će se održati 8. Državno prvenstvo u powerliftingu i bench pressu u organizaciji PLK Maksimum

Powerlifting klub “Maksimum” iz Pitomače zadnje dvije godine organizirao je Međunarodne otvorene kupove u powerliftingu i bench pressu na vrlo visokom nivou, a istim tempom nastavit će i ove godine organizacijom Državnog prvenstva. Tako će na natjecanju 9. i 10. ožujka u Pitomači, u dvorani Osnovne škole Petra Preradovića sudjelovati preko 120 natjecatelja svih dobnih kategorija iz cijele Hrvatske.

Prvi dan natjecanja započinje vaganjem od 8 do 10 sati, nakon čega kreće svečano otvorenje Državnog prvenstva. Natjecanje se sastoji od tri discipline: čučanj, bench press (potisak s klupe) i mrtvo dizanje, a svaki natjecatelj ima pravo na tri pokušaja u svakoj disciplini. Nakon zbrajanja rezultata dodjelit će se odličja, medalje, diplome i pehari po kategorijama te posebni pehari za apsolutno najbolje natjecatelje u svakoj dobnoj skupini.

Drugi dan natjecanja je rezerviran za bench press, za koji vaganje traje od 9 do 11 sati kada počinje samo natjecanje. Kao i prvog dana dodjelit će se odličja za najbolje natjecatelje.

Prema riječima predstavnika kluba Maksimum, Marija Rengela i Luke Kovača, prošlogodišnje natjecanje uživo je pratilo više od 400.000 ljudi iz Hrvatske i cijelog svijeta.

– Naši natjecatelji postaju sve prepoznatljiviji na europskim i svjetskim natjecanjima, što govori da Hrvatski powerlifting savez u suradnji sa svim klubovima, kao i s Powerlifting klubom Maksimum iz Pitomače, rade uspješno te iz godine u godinu ovaj sport podižu na sve veću razinu – rekao je Mario Rengel i sve pozvao da dođu podržati pitomačke, ali i druge powerliftere na Državnom prvenstvu 9. i 10. ožujka.

(www.icv.hr, ml)